3 jednostavne vježbe koje će vam popraviti držanje cijelog tijela

0

Da biste dobro izgledali te zategnuli mišiće cijelog tijela, nije vam potreban novac za skupe članarine u fitnes centrima. Postoje vježbe koje možete raditi bilo gdje i bilo kada, a sve što vam je potrebno su dobra volja i par minuta slobodnog vremena dnevno. Donosimo vam tri jednostavne vježbe koje će vam zategniti stomak i ruke te ojačati leđne mišiće. Takođe, one će vam pomoći da popravite držanje cijelog tijela.

 

 

Sklekovi uz zid

Ispružite ruke te ih naslonite na zid, a stopala odmaknite tri do četiri koraka od njega. Stisnite zadnjicu, uvucite stomak i počnite se lagano spuštati prema zidu. Zadržite se par sekundi te se vratite u početni položaj. Uradite deset ponavljanja. Ovom vježbom jačate grudne i leđne mišiće, kao i mišiće ruku.

 

Stisnite lopatice

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena. Savijte laktove i podignite ruke tako da vam gornji dio tijela obrazuje slovo “W”. Povucite ramenima prema nazad i jako stisnite lopatice. Zadržite pet sekundi pa pustite. Uradite deset ponavljanja. Ovom vježbom jačate mišiće gornjeg dijela leđa.

 

Izdržaj

Zauzmite početni položaj tako što ćete se osloniti na koljena i laktove. Ne pomijerajući gornji dio tijela, koljena spustite što više prema podu. Ostanite u tom položaju desetak sekundi pa se vratite u početni. Uradite deset ponavljanja. Ova vježba je odlična za stomak, ali i za mišiće oko kičmenog stuba.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info