4 najefikasnije vježbe za unutrašnji dio butina

0

Suknje, šorcevi, haljine i kupaći kostimi u prvi plan stavljaju vaše noge, posebno unutrašnji dio butina. Da biste ponosno prošetali u svojim novim ljetnim komadima garderobe, laganom ishranom i ovim fenomenalnim vježbama, dovedite svoje noge do savršenstva.

 

Čučanj iz širokog raskoračnog stava

Zauzmite širi raskoračni stav, prsti okrenuti prema van (A). Polako se spustite u čučanj, ali tako što ćete uraditi dva pokreta prema dole (B). Ostanite kratko u tom položaju pa se uz dva pokreta vratite u početni položaj. Vodite računa da su vam leđa uvijek u uspravnom položaju. Vježbu ponovite 15 puta.

 

Čučanj s loptom

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena. Loptu srednje veličine stavite između nogu, malo iznad koljena (A). Stisnite loptu unutrašnjim dijelom butina i spustite se u čučanj (B). Zadržite se par sekundi u tom položaju pa se vratite u početni. Vježbu ponovite 15 puta i vodite računa da vam je lopta cijelo vrijeme između nogu.

 

Čučanj s tegom

Zauzmite širi raskoračni stav, prstima okrenutim prema vani. Uzmite manji teg (ili bočicu sa vodom) i spustite ga ispred stomaka (A). Spuštajući se u čučanj ispruženih ruku, podignite teg ispred sebe u visini ramena (B). Ostanite kratko u tom položaju pa se vratite u početni. Uradite 15 ponavljanja.

 

Pritisak lopte unutrašnjim dijelom butina

Lezite na leđa, stopala su na podu, a noge savijene u koljenima. Loptu stavite između koljena. Unutrašnjim dijelom butina stisnite loptu i zadržite 30 sekundi. Odmorite 10 sekundi pa ponovite istu vježbu još 9 puta.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info