4 najbolje vježbe za tricepse

0

Upravo onda kada ste pomislili da su vaše ruke uspješno sakrivene debelim džemperima, došlo je vrijeme da se “uvučete” u kratke majičice. Zategnite svoje “mlohave” tricepse ovim odličnim vježbama za koje će vam trebati samo 15 minuta dnevno. Za kratko vrijeme ćete biti oduševljeni svojim zategnutim rukama spremnim za ljeto.

 

Bočno dizanje na jednoj ruci

Lezite na lijevi bok, ispružite noge i koljena blago savijte. Desnom rukom se oslonite od pod, lijevu ruku stavite na desno rame (A). Desnom rukom se odgurujte od poda sve dok je ne dovedete u uspravan položaj. Zadržite par sekundi pa se vratite u početni položaj (B). Uradite 12 ponavljanja pa promijenite stranu.

 

Sklekovi na lopti

Ukoliko nemate loptu, ovu vježbu možete raditi tako što ćete noge staviti na kauč ili stolicu. Noge stavite na loptu (kauč, stolicu), ruke su na podu postavljenje u položaj uži od širine ramena (A). Uradite klasični sklek pa se vratite u početni položaj (B). Vježbu ponovite 12 puta.

 

Podizanje ruku

Stanite u blaži raskoračni stav, uzmite teg (ili bočicu sa vodom), ruke savijte unazad tako da su vam laktovi pored glave, a teg visi nazad pod uglom od 90 stepeni (A). Stežući tricepse, ispravite ruke vodeći računa da ne pomijerate laktove. Zadržite par sekundi ruke u tom položaju pa vratite u početni (B). Uradite 12 ponavljanja.

 

Uski sklekovi

Zauzmite položaj za sklek i ruke postavite u širinu ramena (A). Uradite sklek vodeći računa da su vam laktovi usko “priljubljeni” uz tijelo (B). Vratite se u početni položaj. Uradite 12 ponavljanja.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info