4 najjednostavnije vježbe za oblikovanje zadnjice

1

Da li ste vi od onih koji žele da zategnu svoje tijelo, ali od obaveza nemaju dovoljno vremena da to učine? Za ove četiri jednostavne vježbe ne treba vam mnogo vremena niti neki posebni uslovi – sve što vam je potrebno je dobra volja i da izdvojite pola sata dnevno i bićete oduševljeni rezultatima.

 

Čučanj

Stanite u raskoračni stav, kukovi povučeni unazad, a težina tijela prebačena na stopala. Napravite čučanj tako da vam noge prave ugao od 90 stepeni. Zadržite se par sekundi u tom položaju, gurajući zadnjicu što je više moguće unazad vodeći računa da vam se trup ne pomjera unaprijed. Vratite se u početni položaj. Uradite dvije serije od po 20 ponavljanja.

 

Izdržaj

Stanite u raskoračni stav kao i u prethodnoj vježbi. Napravite čučanj tako da vam noge naprave ugao od 90 stepeni. Iz tog položaja se brzo dižite i spuštajte vodeći računa da ne ispravljate koljena već da vam noge budu stalno pod opterećenjem. Uradite dvije serije od po 40 ponavljanja.

 

Podizanje zadnjice iz mosta

Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima. Odignite kukove od poda i u tom položaju stisnite mišiće zadnjice što više možete. Lagano se vratite u početni položaj. Uradite dvije serije od po 20 ponavljanja. Ova vježba je odlična kako za zadnjicu tako i za stomak i noge.

 

Podizanje noge iz mosta

Lezite na leđa. Jedna noga je na podu, savijena u koljenu, druga je podignuta prema gore. Podižite zadnjicu i nogu, u isto vrijeme vodeći računa da vam je noga što je moguće više ispružena. Uradite po dvije serije od po 15 ponavljanja prvo jednom, a zatim i drugom nogom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info