Deset sjajnih filmova koji izlaze u decembru

0


Pripremili smo vam spisak 10 odličnih filmova koji će svjetsku premijeru imati do kraja ove godine. Većina njih će uskoro biti i kod nas, zato pažljivo pratite kino repertoare, naoružajte se kokicama i uživajte!

10. Otpadnik (Pariah), 28.12.2011.

Tinejdžer iz Brooklyna žonglira konfliktnim identitetima i rizikuje prijateljstvo, bol i porodicu u očajnoj potrazi za seksualnim izražavanjem. Režiju potpisuje Dee Rees, a glavne uloge tumače: Adepero Oduye, Kim Wayans i Aasha Davis.

9. Nemoguća misija: Protokol duh (Mission impossible: Ghost protocol), 16.12.2011.

IMF je zatvoren kada je upleten u bombaški napad na Kremlj što izazove Ethana Hunta i njegov novi tim da pređu u otpadnike kako bi očistili ime svoje organizacije. U glavnim ulogama se pojavljuju: Tom Cruise, Jeremy Renner i Simon Pegg, a režiju potpisuje Brad Bird.

8. Odrasli klinci (Young adults), 09.12.2011.

Ubrzo nakon razvoda, spisateljica se vraća kući, u mali gradić koji se nalazi u Minnesot  i pokušava da rasplamsa romansu sa bivšim momkom koji je sada oženjen i ima djecu. Uloge tumače: Charlize Theron, Patrick Wilson i Patton Oswalt, a film je režirao Jason Reitman.

7. Avanture Tin Tina (Adventures of Tin Tin), 21.12.2011.

Tintin i kapetan Haddock su krenuli u lov na blago sa potonulog broda kojim je komandovao kapetanov predak. Međutim, još neko je u potrazi za blagom. U glavnim ulogama su: Jamie Bell, Andy Serkis i Daniel Craig dok režiju potpisuje Steven Spielberg.

6. Pričajmo o Kevinu (We need to talk about Kevin), 09.12.2011.

Majka tinejdžera koji je napravio masakr u školi pokušava da se nosi sa tugom i osjećanjem odgovornosti za djela njenog djeteta. Glavne uloge tumače: Tilda Swinton, John C. Reilly i Ezra Miller, a film je režirala Lynne Ramsay.

5. Lutalica, Krojač, Vojnik, Špijun (Tinker, Tailor, Soldier, Spy), 09.12.2011

U sumornom danima hladnog rata, veteran špijunaže, polu-penzionisani George Smiley, je prinuđen da otkrije sovjetskog agenta koji se infiltrirao u mrežu MI6. Uloge tumače: Gary Oldman, Colin Firth i Tom Hardy, a režiser je Tomas Alfredson.

4. Razlaz (A separation), 30.12.2011.

Bračni par se suočava sa teškom odlukom – da li da se presele u drugu zemlju i poboljšaju život svog djeteta ili da ostanu u Iranu i brinu se o roditelju koji pati od Alchajmerove bolesti. Uloge tunače: Peyman Moaadi, Leila Hatami i Sareh Bayat dok režiju potpisuje Asghar Farhadi.

3. Ratni konj (War Horse), 25.12.2011.

Priča o mladiću koji se zove Albert i njegovom konju Joeyu, čija se veza prekida nakon što je Joey prodan konjici i poslan da se bori u Prvom svjetskom ratu. Iako premlad za vojsku, Albert odlazi u Francusku da spasi svog prijatelja. U glavnim ulogama su: Jeremy Irvine, Emily Watson i David Thewlis, a film je režirao Steven Spielberg.

2. Djevojka sa tetovažom zmaja (The girl with the dragon tattoo), 21.12.2011.

Novinaru Mikaelu Blomkvistu, u potrazi za ženom koja se vodi kao nestala četrdeset godina, priskače u pomoć mlada hakerka Lisbeth Salander. U glavnim ulogama su Daniel Craig i Rooney Mara, a film je režirao David Fincher.

PS: film je obrada originalnog švedskog filma (Män som hatar kvinnor) pa vam preporučujemo da prvo odgledate ovu verziju. Film je zasnovan na trilogiji švedskog pisca Stiega Larssona.

1. Sramota (Shame), 02.12.2011.

U New Yorku, Brandon pažljivo njeguje svoj privatni život koji mu omogućava da zadovolji svoje seksualne zavisanosti, ali sve se pokvari kada mu u posjetu stigne sestra Cissy koja nema namjeru da uskoro ode. Uloge tumače: Michael Fassbender, Carey Mulligan i James Badge Dale. Režiser filma je Steve McQueen.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info