Susan Boyle postavila novi rekord

0


Susan Boyle je postala prva pjevačica u istoriji britanskog charta čija su tri albuma, objavljena u zadnje tri godine, direktno ušla na prvo mjesto i to tokom prve sedmice izlaska. Ovo nije uspjela ostvariti nijedna druga pjevačica u proteklih 65 godina.

U 2009. godini, album „I dreamed a dream“ je postao najprodavaniji album na svijetu i najbrže prodavani album u istoriji top lista popularnosti, sa prodajom od preko deset miliona primjeraka i obaranjem svih prethodnih rekorda rezervacije novih albuma na Amazonu. Sa albumom “The Gift” Susan Boyle je u 2010. godini postala jedini solo umjetnik u istoriji čiji je album bio dva puta na čelnim pozicijama i u Velikoj Britaniji i u Americi, i to za manje od 12 mjeseci, a osim toga, bio je i najbrže prodavani božićni album.

Susan Boyle je izjavila: „Ovo je fantastična vijest! Ushićena sam, zadovoljna i presrećna. Želim da se zahvalim svima koji su mi pomogli da se ovo ostvari. Kada sam počela 2009. godine, nikada nisam ni pomišljala da bi se nešto ovako moglo desiti. Ovo je stvarno fantastično!“.

Susan Boyle je objavila treći studijski album, “Someone to watch over me”, početkom novembra ove godine.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info