Mary J. Blige: Moj novi album je pun života

0

Mary J. Blige kaže da je bilo jako bitno da napravi album koji bi naslijedio album „My life“. Ova američka pjevačica se sprema da objavi deseti studijski album koji će se zvati „My life II…The journey continues (Act 1)“. Album je nasljednik njenog trostruko platinastog albuma „My life“ koji je objavljen 1994. godine.

Sam album je bio krajnje ličan, snimljen je u periodu kada se pjevačica suočavala sa nasiljem u porodici. Mary kaže da je njen novi album jako važan, jer opisuje kako se borila sa nedaćama.

„U vrijeme dok sam snimala album ‘My life’, nalazila sam se na mjestu iz kojeg me trebalo izbaviti. Nisam se voljela i to me je natjeralo da se počnem drogirati. Kada bih progovorila, riječi koje su se mogle čuti su bile ‘Neka mi neko pomogne’ „.

„Mislim da je bilo jako važno da uradim nastavak tog albuma. Treba da se podsjetimo dokle smo dogurali“.

Mary je imala težak život, doživjela je nasilje u porodici još kao dijete, a i otac je napustio porodicu dok je bila dijete.

„Ne možete sami preobratiti ngativne stvari u pozitivne. Potrebni su vam prijatelji, vjera. Da, i definitivno imam vjere. Ne bih rekla da sam religiozna, više sam spiritualna“, izjavila je četrdesetogodišnja zvijezda.

Mary je radosna i pokušava da gleda pozitivno na budućnost.

„Život je putovanje i sastoji se od više stvari, a ne samo od jedne. Ne možemo stalno pjevati o tužnim stvarima, jer je život i srećan. Pokušavam da se zabavim i uživam u životu“.

Mary se voli osvrtati na svoju muzičku karijeru i obožava da gleda svoje stare koncerte i performanse te  da ih upoređuje sa današnjim.

„Volim gledati svoj razvoj. Volim gledati kako sam rasla i shvatala svijet oko sebe“.

Novi album, „My life II…The journey continues (Act 1)“, izlazi u prodaju 21.11.2011.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info