Aretha Franklin izvela ‘vrući’ nastup

0


Aretha Franklin je, navodno, tražila da prostorija u kojoj će pjevati bude zagrijana na trideset stepeni.

Američka soul diva je pjevala na vjenčanju koje je održano u New Yorku prošlog vikenda, u hotelu Four seasons. Izvori kažu da je željela da zaštiti svoj glas koliko god je to moguće pa je zbog toga i pribjegla posebnim mjerama prije nego što se popela na binu.

„Aretha je tražila da se isključe klima uređaji da bi temperatura u prostoriji dosegnula trideset stepeni – temperatura na kojoj njen glas zvuči savršeno“, objavio je New York Post.

Šezdesetdevetogodišnja pjevačica je pjevala na vjenčanju Bill Whitea i Bryan Eurea. White je bio direktor njujorškog muzeja More-Vazduh-Svemir (istorijski muzej u kojem se izlažu brodovi – vodeni, vazdušni, svemirski).

New York Post tvrdi kako je pjevačica tražila honorar od 250 000 dolara, međutim Bill White je opovrgnuo ove navode.

„To nije iznos koji je gospođica Franklin tražila i već smo se dogovorili sa njom da o honoraru nećemo pričati u javnosti. Koliki god da je bio njen honorar, Kraljica soula je vrijedila svakog centa“, rekao je White.

Bilo je predviđeno da Aretha pjeva petnaest minuta, međutim ona je održala pravi mali koncert koji je trajao sat vremena. Izvodila je popularne pjesme od kojih su se na repertoaru našle i „Respect“ i „I will always love you“.

„Ma ja sam stara njujorkerka. Uvijek mi je zadovoljstvo vratiti se u New York“, rekla je pjevačica tokom nastupa.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info