George Michael: Godine nisu važne

0


George Michael insistira na tome da gay muškarci ne moraju prestati da igraju ukoliko su stariji od 48 godina.

Bivši pjevač benda Wham! radi na novom albumu i eksperimentiše sa plesnom muzikom. On je već najavio da uskoro izdaje novi album prepun house ritmova koji su, prvenstveno, namijenjeni gay populaciji.

„Radim na novom materijalu. Pišem muziku i tekstove za brze, plesne, pjesme iako sam po svim gabaritima prestar da radim tako nešto i da me okolina shvati ozbiljno. Ipak, ako ste gay muškarac i imate više od 48 godina to ne znači da ne možete da uradite tako nešto ili da prestanete da igrate.“

George je otkrio još i da će ovaj novi materijal na kojem radi sadržavati remikse nekih njegovih starih hitova kao i nove pjesme koje će biti u house fazonu. Kao što smo svi upoznati, najveći hitovi koje je George Michael objavio bili su u pop ili R’n’B fazonu. Međutim, izjavio je da je veoma uzbuđen zbog toga što će novi materijal biti nešto sasvim suprotno od onoga na čemu je do sada radio.

„Ono što je meni veoma bitno u ovom trenutku jeste da sam krenuo u novom smjeru zato što tekstualno želim da se dodirnem tema i problema sa kojima se gay osobe susreću“, rekao je Michael.

George Michael je u posljednjih par godina prolazio kroz veoma teško životno razdoblje. Vodio je bitku sa alkoholom i drogom te je čak neko vrijeme proveo i u zatvoru. Međutim, popularni pjevač tvrdi kako je to sada prošlost.

„U mom kreativnom životu postoje dvije stvari koje su moja velika strast – jedna je ovaj proces kroz koji prolazim, jer stvaram nešto novo, a druga je to što sam pjevač koji ima priliku da na najiskreniji način prenese i interpretira pjesme“, rekao je Michael

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info