Kelly Clarkson priča o tužnim pjesmama

0


Kelly Clarkson je izjavila da je pjesma „Because of you“ najdepresivnija pjesma koju je ikada napisala.

Ova balada opisuje probleme između Kelly i njenih roditelja i teškoće sa kojima se ona nosila pokušavajući da shvati njihovu vezu. Kelly je ovu pjesmu napisala za svoj prvi studijski album „Thankful“, ali pjesma na kraju nije bila odabrana za isti.

„Moja najpoznatija pjesma u svijetu je „Because of you“, a u isto vrijeme možete i potegnuti za nožem kada je slušate. Stvarno, to je najdepresivnija pjesma koju sam ikada napisala“, rekla je Kelly za britanski The Guardian.

„Pokušala sam ‘ubaciti’ tu pjesmu na svoj prvi album, ali su mi se svi smijali i rekli su mi da sam užasan tekstopisac. Ipak, onda sam pokušala da je ubacim na drugi album, ‘Breakaway’ i diskografska kuća je bila zadovoljna, posebno kada su vidjeli kako je publika reagovala na pjesmu i dozvolili su mi da je objavim kao singl. Naravno, nakon toga su oni rekli kako su oni zaslužni za uspjeh te balade“.

Billboard je rangirao „Because of you“ kao sedmu najuspješniju pop pjesmu dekade (2009. godine).

Kelly je imala velikih problema sa muzičkim producentima, vezano za njen imidž i zvuk, otkako je pobijedila na američkom idolu 2002. godine.

Sa, trenutno, zadnjim i petim albumom u karijeri, „Stronger“, Kelly je konačno zadovoljna muzičkim stilom i zvukom. „Ovo je moj prvi album oko kojeg se ja i izdavačka kuća nismo svađali i složili smo se oko sve i jedne pjesme na njemu. Bila je samo jedna pjesma oko koje sam bila malo, hmmm,… ali dobro, ni ta pjesma nije loša. Iskreno se nadam da više neće biti drame sa izdavačem“, rekla je Kelly.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info