Dnevni horoskop za 17.12.2020.

0

Ovan


Bilo bi dobro da smanjite očekivanja, jer danas nema naznaka da ćete uspjeti da ostvarite veliki pomak na poslovnom planu. Na emotivnom planu ćete imati veoma zanimljiva dešavanja. Dolazi vam prilika za važno novo poznanstvo.

Bik


Izbjegavajte veća porodična okupljanja, jer je moguć neugodan razgovor s partnerom ili roditeljima. Ne ulazite u rasprave sa starijim ljudima, s nadređenima i onima od kojih na neki način zavisite. Ponovni susret s osobom na koju ste slabi probudiće stare strasti, a intenzitet osjećanja mogao bi vas iznenaditi.

Blizanci


Energično ćete prionuti rješavanju obaveza i hrabro se uhvatiti ukoštac s problemima. Znaćete pronaći rješenje olakšavajući sebi i pri tome misleći na druge. Emotivna strana života biće pomalo gurnuta u drugi plan, ali partner vam neće zamjeriti, shvatajući da ste preopterećeni nekim drugim stvarima.

Rak


Imaćete potrebu rasvijetliti teškoće s kojima se susrećete i razjasniti stvari koje vas muče. Odluke ćete donositi intuitivno, ali još ćete neko vrijeme tapkati na mjestu. Mogli biste rješavati imovinska pitanja, baviti se kupoprodajom. Možda ćete izdvojiti veći novčani iznos kako biste uložili u svoje poslovanje, obrazovanje ili kadrove.

Lav


Zaokupljeni mislima i potrebama, nećete primijetiti koliko ste potrebni partneru. Ne radi se o bilo čemu konkretnom, ali sigurno bi ga razveselilo da mu uputite koju nježnu riječ. Humor će biti najbolji lijek za stres i nezadovoljstvo. Ne budite previše ozbiljni. Spontanije reagujte na situacije i ljude i budite opušteniji.

Djevica


Danas bi energija dana mogla biti toliko jaka da ćete teško naći mjesto na kojem ćete moći imati mira. Nemojte se boriti protiv ove velike energije. Iskoristite dan kako biste se riješili poslova koji su vam inače dosadni. Sada ih možete riješiti veoma brzo, čak toliko brzo da ćete se diviti sami sebi.

Vaga


Odlučnom akcijom uvjerićete nekoga da stojite iza svojih riječi. Zauzvrat ćete dobiti čvrsto obećanje ili konkretnu ponudu. Intenzivan društveni život biće pokazatelj vaše omiljenosti u krugu poznanika. Izvjesne su ljubavne promjene nabolje. Teško ćete odoljeti nečijem šarmu, a ni druga strana neće ostati imuna na vaš.

Škorpija


Mučiće vas ljubavna neizvjesnost i pojačana želučana nervoza. Moraćete pripaziti na ishranu. Ljubavna uzbuđenja učiniće vas nemirnima. Žudićete za prijateljskom podrškom i razgovorom o tome kako se osjećate. Nemojte sve držati u sebi, telefonski kontaktirajte prijatelja koji će vas razumjeti i savjetovati.

Strijelac


Pažljivo ćete planirati sastanke, provjeravati termine i nastojati se osigurati od mogućih šteta ili grešaka u radu. Ideje će vam navirati, a znaćete i kako ih iskoristiti na najbolji način. Dan će biti pun telefonskih poziva, a jednom ćete se posebno obradovati, jer se radi o nekom koga niste dugo čuli ni vidjeli.

Jarac


Spontano ćete se upuštati u razgovore s neznancima. Ukoliko osjetite naklonost prema nekome, spretno ćete se upustiti u razgovor. Bićete ugodan sagovornik i znaćete druge slušati. Dan je dobar za putovanja, ali vozači bi trebalo da budu oprezniji. Fokusirajte se na vožnju i pazite gdje se parkirate.

Vodolija


Staloženim ponašanjem zaobići ćete probleme i pronaći izlaz iz neugodne poslovne situacije. Obavite tokom jutra sve važnije poslove. Bićete brzi i učinkoviti pa ćete učiniti i više nego što ste planirali. Pridavaćete mnogo pažnje izgledu i fizičkoj formi.

Ribe


Ako imate zategnute odnose s ukućanima, povedite konstruktivan razgovor. Mogli biste pomiriti posvađane strane ili sami postignuti dogovor oko nečeg što je izvor frustracije. Bićete usmjereni na druge i žrtvovati se više nego što treba. Pri tome može trpiti vaše psihofizičko zdravlje pa je dobro ne pretjerivati u dobročinstvima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info