Evo zašto više nikada nećete kupiti skupu maskaru!

0

Cijena maskare može biti u rasponu od 6 KM pa do nevjerovatnih 80 KM, sve u zavisnosti od toga gdje ste je kupili i koji naziv je “nalijepljen” na njoj.

Svima nam je poznata izreka: “Koliko para toliko muzike”, a sigurno se i većina vas uvjerila u njenu istinitost, ali da li to vrijedi i kada je riječ o maskari? Da li treba da svoje trepavice “počastite” luksuznim proizvodom ili onim koji je cjenovno prihvatljiviji? Vjerujemo da ćete se iznenaditi.


Svjetski stručnjaci naglašavaju da postoje veoma male razlike između skupih i jeftinih maskara. U suštini, dovoljno je da pogledate listu sastojaka i vidjećete da i skupa i jeftina sadrže iste: pigment koji maskari daje boju, vosak od kojeg je gušća, ulje koje pomaže da maskara “klizi” preko trepavica i, ponekad, polimere koji obezbjeđuju vodootpornost maskare ili zbog kojih maskara trepavicama daje volumen.

Sad se vi sigurno pitate kako to da različiti proizvođači obećavaju različite rezultate ako su sve maskare, u osnovi, iste? Postoji jedna stvar koja se razlikuje – ambalaža. Dva dijela (četkica i “brisač”) mogu biti veoma zaslužne za to kako maskara “klizi” preko vaših trepavica i šta im čini.

U zavisnosti od oblika četkice, vaše trepavice mogu biti dramatično duže, gušće i/ili razdvojene. Brisač, što je otvor tube maskare, odgovoran je za skidanje viška proizvoda sa četkice. Ukoliko je otvor preuzak, previše maskare će se skinuti sa četkice i obrnuto – ako je otvor previše širok, previše maskare će ostati na četkici. Performanse ovog malog, ali veoma bitnog, dijela zapravo prave veliku razliku.

Dobra vijest je što ne morate kupovati skupu maskaru da biste imali najfunkcionalniju “ambalažu”, što je zaista odlična stvar, s obzirom na to da se preporučuje da maskaru mijenjate svaka tri mjeseca kako biste izbjegle potencijalne infekcije očiju (da, bakterije se mogu razmnožavati unutar maskare pa upravo zbog toga se i preporučujete da je mijenjate svaka tri mjeseca).

Zapravo, naša omiljena verzija – L’Oreal Voluminous Original Mascara – ima sve što je potrebno da bi vaše trepavice izgledale fantastično, a košta svega 10 KM.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info