Proljetno uređenje doma koje možete završiti za svega jedan dan

0

Naš recept za uređenje doma u proljetnom stilu možete završiti za svega jedan dan. Nisu vam potrebne kante boja ili sličnih materijala. Riječ je o jednostavnim izmjenama koje će unijeti svježinu i vedrinu u vaš dom. Pa, da počnemo.

Eksperimentišite sa naljepnicama


S obzirom na to da vam je za mijenjanje tapeta potrebno prilično dosta vremena i novca, kao i truda, pokušajte da tapete “osvježite” pomoću naljepnica. Leptiri, ptice, cvijeće – mogućnosti su bezgranične.

Lisnati aranžman


Naravno da će biljke unijeti toplinu i živahnost u svaku prostoriju. Nabavite lisnatu biljku koju ćete postaviti na vrh visokog komada namještaja kako bi ona izgledala veća i viša nego što zapravo jeste i samim tim unijela dimenzionalnost u vašu prostoriju.

Zamijenite posteljinu


Ništa neće tako drastično promijeniti vibracije vaše spavaće sobe kao nova posteljina. Znate li odabrati kvalitetnu posteljinu? Evo na šta je potrebno da obratite pažnju.

Dodajte pastelne boje


Nježne pastelne boje pomoći će vam da vašoj prostoriji date dozu elegancije i topline. Pored toga, detalji pastelnih boja uljepšaće vaš prostor i kanalisati svježi stil koji odgovara datoj sezoni odnosno proljeću.

Krem zavjese


Vrijeme je da teške i tamne zavjese zamijenite nečim lakšim i prozračnijim. Bićete iznenađeni svjetlošću koje blijede zavjese daju vašem domu. Kad smo već kod zavjesa, da li ih pravilno kačite? Saznajte ovdje.

Cvjetni aranžmani


Naravno, proljeće je vrijeme kada se vani može naći tako mnogo cvijeća pa zašto onda tu ljepotu ne unijeti i u kuću? Preporučujemo da nabavite divne tulipane i da ih aranžirate tako što ćete po jedan staviti u zanimljivu bocu, a onda ih grupisati ili čak postaviti odvojeno, u različite dijelove prostorije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info