4 načina da se opustite za 5 minuta

0

Većinu ljudi stres neminovno pogađa, ali to ne znači da smo predodređeni da trpimo njegove posljedice na neodređeno vrijeme. Kada se sledeći put budete osjećali pomalo iscrpljeno i pod pritiskom, isprobajte neki od slijedećih savjeta koji vam mogu pomoći da se riješite stresa za pet minuta.

 

Isključite uređaje

Tehnologija nam omogućava da na jednostavan način ostanemo u kontaktu sa ljudima, što je odlična stvar, ali od nje možemo biti i pod stresom. Kada više telefona istovremeno zvoni i kada vam konstantno pristiže elektronska pošta, najbolji način da se odlobodite stresa jeste da isključite elektronske uređaje na bar pet minuta (ili provedite pet minuta mijenjajući melodiju na mobilnom telefonu – izaberite onu koja će vam izmamiti osmijeh na lice kada telefon zazvoni).

 

Pozovite prijateljicu

Ako napravite pauzu da pozovete prijateljicu to vam može pomoći da malo “razbistrite” glavu, a shvatićete i da ne morate sami da se suočavate sa svijetom. Samo pet minuta razgovora sa najboljom prijateljicom može vam pomoći da se opustite i smirite. Pored toga, uvijek je lijepo čuti glas osobe koja vam je bliska.

 

Mislite pozitivno

Stres je neizbježan kada se suočavate sa rokovima, ali samo pet minuta pozitivnog razmišljanja pomoći će vam da se vratite na pravi kolosijek, čime se povećava i vjerovatnoća za uspješnim rješavanjem obaveza i zadataka. Umjesto da se brinete zbog svih pitanja koja počinju sa “Šta ako…?”, fokusirajte se na ono što možete da uradite i šta želite te prestanite zamišljati najgori mogući scenario. Ovdje pogledajte kako zaustaviti negativno razmišljanje.

 

Pišite

Kad god vam je potrebno da se opustite ili kada osjećate da ste pod pritiskom, zgrabite olovku i počnite da pišete. Provedite pet minuta u pisanju, bez razmišljanja, o bilo čemu što vam prvo padne na pamet, bez obzira koliko se to činilo blesavim ili nevažnim. Ovo je odličan način da se riješite sumornih i stresnih misli.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info