Cool & Korisno, Praktični savjeti

Kako zaustaviti negativno razmišljanje

Datum objave: 15. Oktobar 2012. |  Rubrika Cool & Korisno, Praktični savjeti

Najgora stvar koja vas može dovesti do depresije i stresa je negativno razmišljanje. Zapravo, negativno razmišljanje je toliko opasno da vam može uništiti samopouzdanje i volju za životom. Evo kako da ga zaustavite.

 

  • Da biste bili u stanju da zaustavite negativno razmišljanje i da mu se suprotstavite, potrebno je da se okružite pozitivnim ljudima, pozitivnim vibracijama i pozitivnom energijom.
  • Većina nas može naučiti kako da prekine tok negativnih misli tako što će ih smatrati mislima i ničim više. Razlog zbog kojeg negativne misli zauzimaju tako važno mjesto u našem životu i znatno nas pogađaju je taj što imamo tendenciju da ih smatramo stvarnošću, jer stalno prolazimo kroz isti krug razmišljanja.
  • Da li ste primijetili da negativno razmišljanje obično muči ljude koji nemaju dovoljno posla? Ovo je odgovor kako da ga zaustavite. Ako ste stalno zaokupljeni stvarima koje volite da radite, nećete imati vremena da razmišljate negativno.

 

  • Ako vam na um padnu negativne misli, pokušajte da ih prihvatite i da vidite nešto dobro u njima. Sjetite se da u svakom zlu postoji neko dobro.
  • Tehnike opuštanja veoma su korisne u sprečavanju negativnog razmišljanja. Većina naših negativnih misli bazira se na anksioznisti i za njih ne postoji nikakav realan razlog. Joga, meditacija, trčanje, masaža, slušanje opuštajuće muzike samo su neki od načina koji vam mogu pomoći da se riješite negativnih misli.

Autor: minimagazin.info

Želite li dobijati ovakve članke na email?


Sviđa vam se članak? Onda pogledajte i ovo: