Napravite domaću kupku od čaja i osvježite svoju kožu

0

Ne postoji ništa što će vas više opustiti i osvježiti kao topla kupka. U radnjama možete kupiti razne kupke za tijelo, ali zašto ne biste napravili svoju? Znaćete koji su sastojci upotrijebljeni, a bićete i sigurni da se u njoj neće nalaziti tvari koje će vam iritirati kožu. Donosimo jedan mali i brzi recept od kojeg će vam koža sijati, a i vi ćete se veoma dobro osjećati.

 

Za kupku vam je potrebno:

  • dvije kesice zelenog čaja (nećete praviti čaj, već vam je potreban suhi sadržaj kesice)
  • 130 grama ovsenih pahuljica
  • 60 grama mlijeka u prahu

 

U blender uspite čaj iz kesica i ubacite ostale sastojke. Miksajte dok ne dobijete prah. Nakon toga je potrebno samo da napunite kadu i ubacite dobijeni sadržaj. Savjet: prah možete staviti u gazu te ga tako ubaciti u kadu (ako se bojite da bi moglo doći do začepljenja odvoda), efekat je isti.

 

Zeleni čaj sadrži veliki broj antioksidanasa koji kožu štite od slobodnih radikala i upala. Takođe, on se povezuje i sa sprečavanjem starenja kože i pojave raka. Upravo zbog toga je dobar i za unutrašnju i za vanjsku upotrebu.

Ovsene pahuljice će smiriti svrab i nadraženu kožu, a mlijeko u prahu će je hidratizirati. Ova kupka je dobra u bilo koje doba godine: ljeti, kada je koža dehidrirana i suha i zimi, kada se zna javiti svrabež i perutanje kože.

Uživajte u kupki koliko god to želite, a kada izađete koža će vam biti tako mekana i glatka da ćete odlučiti da ovaj obred ponavljate svaki dan.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info