Cool & Korisno, Zdravlje i ljepota

Topla voda i limun: 8 razloga da ovo uvrstite u redovnu ishranu

Datum objave: 25. Januar 2013. |  Rubrika Cool & Korisno, Zdravlje i ljepota

Čaša tople vode sa svježe iscijeđenim sokom od limuna svakog jutra vjerovatno je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje cjelokupno zdravlje. Ova jednostavna, ali veoma važna stvar, pomoći će vam da započnete dan na najbolji mogući način. Donosimo vam osam razloga da ovaj napitak pijete svako jutro.

 

 • Topla voda, uz dodatak limunovog soka, odlična je za probavu. Ona stimuliše i aktivira sam proces varenja čime vam pomaže da ostanete zdravi i aktivni.
 • Limun je veoma bogat izvor vitamina C koji vas štiti od prehlade i drugih oboljenja. On poboljšava imunitet čime imate manje šanse da dobijete razne infekcije i bolesti.

 

 • Ukoliko redovno pijete toplu vodu sa limunovim sokom, nećete imati problem sa konstipacijom i drugim, srodnim, gastro problemima. Ovaj napitak će stimulisati i aktivirati rad crijeva čime se sprečava pojava problema i bolova izazvanih zatvorom.
 • Ovaj napitak vam može pomoći da  očistite organizam, jer uklanja sve štetne toksine koji se akumuliraju u vašem tijelu.

 

 • Pošto uklanja toksine iz tijela, napitak je dobar i za vašu kožu. Osim toga, vitamin C iz limuna pomaže vam da dobro i živahno izgledate.
 • Vitamin C iz limuna djeluje kao prirodni antioksidant. On uklanja tzv. slobodne radikale iz tijela, koji mogu biti izrazito štetni po vašu kožu. Dakle, čaša tople vode sa limunovim sokom omogućava vam da budete dobro “opremljeni” za borbu protiv bora i prijevremenog starenja.

 

 • Već odavno je poznato da voda radi čuda za vaš organizam. Zato ovaj napitak, pored zdravstvenih prednosti limuna, osigurava hidrataciju vašeg tijela.
 • Često se preporučuje da, ukoliko pazite na liniju, dan započnete ovim napitkom. Pored pružanja osjećaja sitosti, limunov sok sadrži i vlakna i vitamin C, što vam pomaže u mršavljenju.

Sviđa vam se članak? Onda pogledajte i ovo:


8 komentara na “Topla voda i limun: 8 razloga da ovo uvrstite u redovnu ishranu”

 1. 27. Januar 2014. u 13:18 Maca je napisao/la #

  Ovaj napitak koristi već duže vremena i mogu ga svakome preporučiti. Korisno, bez i jednog štetnog efekta. Uz sve nabrojane dobrobiti, limun stvara alkalnu bazu.

 2. 27. Januar 2014. u 16:27 Znatiželjan je napisao/la #

  Koliko limuna, koliko vode?

  • 27. Januar 2014. u 17:41 Redakcija je napisao/la #

   Znatiželjan, piše na početku članka…

  • 28. Mart 2014. u 12:32 anamarija je napisao/la #

   jedan limun i 250 ml vode

 3. 27. Januar 2014. u 17:20 indira je napisao/la #

  jako mi se sviđaju vaši članci ,raznovrsni su puni savjeta i malih trikova za sve generacije hvala vam jer da nema vas mnoge stvari ne bih ni znala .samo tako nastavite bravo.vaša čitateljka

  • 27. Januar 2014. u 17:42 Redakcija je napisao/la #

   Hvala Vam na komplimentima :)

 4. 28. Mart 2014. u 08:49 magdalena je napisao/la #

  cijeli limun i 2 dcl vode ?

 5. 28. Mart 2014. u 14:59 Rozalija Holtz je napisao/la #

  Od sutra počinjem sa korištenjem napitka,sigurno da nije loše i da može samo dobro djelovaTI.

Ostavite svoj komentar