5 najboljih frizura svih vremena za žene preko 40

0

Čeznete za novom frizurom, ali ne želite neke ekstremne promjene? Izaberite neki od pet ponuđenih prijedloga te vam garantujemo da nećete pogriješiti sa bilo kojim izborom. Bitno je da se frizura slaže uz vaš oblik lica i stvar je riješena.

Paž


Ova popularna frizura ima veoma veliki broj obožavateljki koje su se odlučile baš za nju, a možete je oblikovati kako želite: zaglađena, talasasta, isjeckana. Lelujavi, stepenasto ošišani, pramenovi slažu se uz sve oblike lica, od ovalnog do četvrtastog. Ova kraća dužina će tankoj kosi dati toliko željeni volumen.

Stepenasta


Ovaj stil se može opisati i kao “stepenasta sa rubovima”, a postao je popularan još davno, zahvaljujući glumici Džejn Fonda. Ova frizura će najbolje izgledati ako imate ravnu kosu ili opuštene uvojke. Ako imate kovrdžavu kosu, ova frizura će vam dati izgled pudlice – morate izravnati kosu da bi ova frizura uspjela.

Pixie frizura


Odvažna i prekrasna, a ipak klasična – za ovu frizuru je potrebna hrabrost. Ipak, ona se isplati, jer jako dobro prikazuje crte lica. Ako imate nježne crte lica i valovitu kosu, ova frizura je baš za vas.

Duga kosa sa šiškama


Šiške izgledaju odlično kod djece, a odrasli će dobiti mladalački izgled, jer one prekrivaju široko čelo i bore. Ako želite dramatičnu promjenu, bez da odsiječete puno kose, ova frizura je pravi blagoslov. Šiške se moraju skraćivati svake treće sedmice, a frizera pitajte za savjet kako da to uradite sami.

Duga i stepenasta


Od Rakel Velč do Dženifer Eniston – svaka dekada je imala bar jednu ljepoticu koja je nosila ovu frizuru. Pravi razlog zbog kojeg ova frizura opstaje je praktične prirode: duga i stepenasto ošišana kosa ne zahtijeva puno vremena i truda da bi izgledala fantastično. Ipak, ako imate tanku kosu, izbjegavajte ovu frizuru, jer će izgledati beživotno i ravno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info