Doručak: Smanjite obim struka uz ova 3 pravila

0

Jedna od najčešćih odluka koju donosimo svakako je da se hranimo zdravije, da se više krećemo i vježbamo te da eliminišemo suvišne kilograme. Jedan od najboljih načina da se to postigne (i da napravite realne i dugotrajne promjene u stilu života) jeste konzumiranje zdravog doručka svakog jutra.

Ali, kada je riječ o doručku, bitno je napomenuti sa nije svaki doručak isti. Zapravo, pojedini izbori mogu izbaciti iz kolosijeka vaše napore da se riješite suvišnih kilograma, ako niste pažljivi. Umjesto toga, pridržavajte se sljedećih pravila koja vam mogu pomoći da smršate.

Jedite odmah


Istraživanja pokazuju da doručak pomaže u poboljšanju metabolizma pa je najbolje da doručkujete pola sata do sat vremena nakon buđenja.

To osigurava da se ne osjećate tako izgladnjelo kasnije, tokom dana i da ne napravite loše izbore za ručak i večeru.

Unosite proteine


Doručak bogat proteinima može odagnati “nalete” gladi tokom dana te vam može pomoći da jedete manje ostatak dana i da, na kraju, smršate. Istraživanja pokazuju da žene koje doručkuju jaja imaju tendenciju da duplo više smršaju u odnosu na žene koje doručkuju pecivo.

Proteini iz jaja povećavaju sitost i smanjuju osjećaj gladi, što vam pomaže da unosite manje kalorija tokom dana. Pored toga, doručak bogat proteinima odličan je izbor ukoliko želite da imate osjećaj sitosti i ispunjenosti energijom tokom cijelog dana, jer se probavlja sporije od drugih vrsta doručka.

Dodajte bananu


Konzumiranje doručka bogatog rezistentnim skrobom može vam pomoći da ostanete siti i da sagorite više kalorija, jer podstiče vaše tijelo da koristi masti za energiju.

Razistentni skrob sastavna je komponenta ovsenih pahuljica i banana – idealna kombinacija za ukusan doručak!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info