Četrdesete: 5 koraka do besprijekorne kože

0

Nije teško izgledati dobro, bez obzira na godine. Iako je prevencija pojave bora i sunčevih pjega primarni cilj, takođe je veoma bitno da se borite protiv svih promjena na licu koje sada već polako uzimaju maha. Ono što se činilo kao simpatična pjega u tridesetim, sad izgleda kao ružna fleka.

Zbog toga je bitno da koristite kvalitetne proizvode koji će spriječiti nastajanje problema, ali i izliječiti postojaće. Donosimo kratak (ali sveobuhvatan) plan i program za njegu kože.

Dnevna njega lica


Serum za lice sa antioksidantima. Osim što aktivno učestvuju u sprečavanju slobodnih radikala da prodru u vašu kožu, antioksidanti (poput vitamina C) pospješuju i stimulaciju kolagena.

Hidratantna krema za lice sa zaštitnim faktorom


Izaberite hidratantnu kremu koja istovremeno vlaži i štiti vašu kožu. Idealan izbor bi bila BB krema, jer u njoj imate sve: ona daje potrebnu vlagu, štiti od sunca, a istovremeno prikriva potencijalne nedostatke na licu.

Krema za područje oko očiju


Krema za područje oko očiju nije baš svima neophodna. Nekim ženama biće dovoljna i obična hidratantna krema koju inače koriste. Ali, ako ste primijetile sitne bore oko očiju, vrijeme je da krenete u borbu. Nabavite kremu koja u sebi sadrži retinol ili glikolnu kiselinu, jer ona podstiče proizvodnju kolagena što dovodi do poboljšanja teksture kože, smanjivanja sitnih bora i crnih krugova oko očiju.

Noćna njega lica


Nježno čišćenje lica. Veoma je važno da koristite kvalitetne proizvode za skidanje šminke. Kako je tada vaša koža najčešće veoma suha, koristite blagi gel za umivanje bez bilo kakvih kiselina. Za dublje čišćenje kože, dva puta sedmično lice izmasirajte nježnom četkom napravljenom od prirodne dlake.

Piling

Kako biste se što efikasnije zaštitili od sunca, ali i pojave bora, morate obavezno da koristite piling na bazi retinola ili glikolne kiseline.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info