Kosa: Ovaj prekrasni trend savršeno stoji plavušama i brinetama

0

Trendovi u farbanju kose postali su veoma popularni unazad par godina, a dosad smo vidjeli one koji su ultra privlačni, ali i one koji i ne izgledaju baš izazovno. Ipak, jedan od njih je tako privlačan i prekrasan, a savršeno pristaje brinetama i plavušama.

Ukoliko želite da osvježite svoj stajling, bronde je upravo jedna od najljepših nijansi koje vam mogu pomoći u tome. Ova boja veoma je svestrana, jer odlično pristaje i brinetama i plavušama, u zavisnosti od nijanse i stila koji se želi postići. Još bolja stvar je to što je ona jednostavna za održavanje pa nećete morati svako malo trčati u frizerski salon.

Šta je tačno ova boja? Možete je zvati i smeđe-plava, a u suštini je kombinacija plavih i smeđih tonova (karamele, meda, plave i zlatne) koji se postižu miješanjem ombrea i balajaža. Idealna je za brinete koje žele nešto svjetliju boju kose i plavuše kojima je cilj da im kosa bude nešto tamnija, bez nekih drastičnih promjena. Izrazito je popularna, bez obzira na sezone, a u nastavku pogledajte i kako izgleda.

Za svečane prilike


Ovo je jedna od onih frizura koja je idealna za sve svečane prilike – duboki razdjeljak sa strane dodaće dimenzionalnost, a šiške prebačene u stranu odlična su opcija, jer će vam pomoći da izgledate mlađe i modernije.

Razbarušeni talasi


Bez obzira na godišnje doba, nježni i privlačni talasi odličan su izbor, a ovi u bronde stilu sigurno će uvijek privući pažnju na cjelokupni stajling.

Duga kosa


Ako imate dugu kosu, onda znate da možete dobiti tako mnogo stilova, ali nekada je najjednotavnije i najbolje: puštena kosa, sa centralnim razdjeljkom i pramenovima koji nježno uokviruju lice, odlična je za one dane kada želite jednostavan, a moderan stajling.

Raskošne lokne


Raskošne, privlačne i moderne, s loknama nikada nema greške. Naravno, ukoliko imate prirodno ravnu kosu, moraćete da je uvijete kako biste dobile ovaj stil, a bronde nijansa samo će doprinijeti upečatljivijem i raskošnijem izgledu.

Kosa prebačena u stranu


Naravno da će vam trebati par stvari za stilizovanje (kao što je, recimo, pjena) da bi ovaj stil izgledao uvijek odlično, ali ipak se nećete morati previše pomučiti da biste ga dobile: kosa prebačena u stranu oduvijek je moderna, a još kada je u pitanju bronde, onda je to apsolutno fantastično.

Holivud glam


Par ukosnica na jednoj strani sasvim će biti dovoljno da stilizujete ovu frizuru i dobijete stil koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Frizura je idealna za sve svečane prilike, a da bi sve bilo što glamuroznije, možete dodati i par ukosnica koje su ukrašene biserima.

Fantastični paž


Paž i nije neka novost, ali je frizura koja odolijeva vremenu i trendovima te je nose žene svih generacija. Može se reći i kako je paž kameleon među frizurama, jer je uvijek prisutan, samo na malo drugačiji način (zaobljeni paž, dugi paž, paž sa istanjenim krajevima – ovo su samo neki od primjera ovog popularnog stila).

Lob


Lob je ništa drugo do duža verzija paž frizure, a jednako je moderan i popularan te je uglavnom izbor žena koje žele nešto kraću frizuru, ali dovoljno dugu da je mogu veoma lako stilizovati. Bronde lob samo je jedna od opcija, a koju možete stilizovati na više načina.

Elegantno i privlačno


Kratka kosa uvijek je popularna, ali ako ne želite da idete baš kratko (što bi bila piksi frizura), onda je neka verzija paž frizure zaista najbolja opcija. Ovdje je riječ o veoma elegantnom stilu, a ono što je najbolje jeste što postoji verzija paž frizure za svaki oblik lica.

Totalno opušteno


Centralni razdjeljak, blago talasasta i stepenasto ošišana kosa i dobijate veoma opušten stil koji možete nositi gotovo u svim prilikama. Naravno, bronde će samo dodatno doprinijeti modernom izgledu, a to vam sigurno i jeste cilj.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info