Najbolje prirodne boje za farbanje jaja

0

Naravno, jaja možete ofarbati pomoću fabričkih boja, ali zašto to raditi kada na raspolaganju imate prirodne sastojke koji daju identičan rezultat? Vjerujemo da većinu namirnica koje su potrebne za prirodno farbanje jaja već imate u vašoj kuhinji, a evo i na koji način da to uradite.


Procedura farbanja je ista za sve boje (osim za zadnju, srebrnu): litri vode dodajte dvije kašike alkoholnog sirćeta, prokuvajte i dodajte sastojke za boju, smanjite temperaturu i kuvajte pola sata. Dobijenu mješavinu ostavite da se ohladi i procijedite prije nego dodate jaja.

Žuta boja: U ključalu vodu dodajte tri kašike kurkume.

Ružičasta boja: U ključalu vodu dodajte četiri šolje narendane cvekle.

Plava boja: U ključalu vodu dodajte četiri šolje narendanog crvenog ili ljubičastog kupusa. Ako jaja držite pola sata u dobijenoj vodi dobićete crvenkastu boju. Da biste dobili boju kao sa slike, jaja ostavite u vodi preko noći, u frižideru.

Narandžasta boja: U ključalu vodu dodajte četiri šolje ljuske crvenog luka. Kada se jaja kuvaju skupa s ljuskom, dobije se braonkasto-crvena nijansa, a ako želite svjetliju narandžastu nijansu, jaja potopite u dobijenu vodu i ostavite ih u frižider preko noći.

Srebrna boja: U litru vode dodajte četiri šolje zaleđenih borovnica. Smjesu ostavite da dostigne sobnu temperaturu i procijedite. Jaja potopite u dobijenu vodu i ostavite ih u frižider preko noći.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info