5 fantastičnih frizura za žene u tridesetima

0

Tridesete su dekada života u kojima je većina žena prilično zauzeta. U toj dekadi se često grade karijere, izlasci postaju ozbiljniji, dolazi do zasnivanja porodice. I vaša frizura treba da drži taj tempo. Donosimo pet najboljih frizura za žene u tridesetima.

Nježna piksi frizura


Kratka frizura je idealna za žene koje su stalno u pokretu. Iako ovaj stil i nije jedan od onih gdje kosu trebate samo oprati i osušiti, ipak će vrijeme za sušenje, u odnosu na dužu kosu, biti znatno brže.

Za stajling vam je potrebna krema ili sprej za volumen. Ova frizura daje utisak da žena ima veliku dozu samopouzdanja – upravo onako kako bi i trebalo da se osjećate u tridesetima.

Stepenasta paž frizura


Odličan stil koji pristaje gotovo svakom obliku lica. Ona je kraća pozadi i blago povijena naprijed te upravo iz tog razloga ima toliko volumena i teksture.

Bez obzira da li je u pitanju gusta ili rijetka kosa, stepenasta frizura funkcioniše u svim slučajevima. Prilikom sušenja, kosu sušite fenom dok ne bude 60% suva i onda pustite da se njena prirodna tekstura pobrine za ostalo. Kada je riječ o stajlingu, najbolje je koristiti kremu za kosu.

Lob


Ono što je zajedničko lob frizurama (duža paž frizura) jeste da one izgledaju jednostavno, a opet imaju stila. Dužina kose do ključne kosti jedna je od najsvestranijih. Možete je nositi na nekoliko načina i zbog toga je jedna od najboljih.

Ukoliko imate srcoliko ili okruglo lice, vama najbolje pristaje stil sa tupim vrhovima i kosom koja je ravnomjerne dužine. Ukoliko imate ovalno ili četvrtasto lice, par pramenova koji uokviruju lice pomoći će vam da frizuri date odgovarajuću dimenzionalnost i da istaknete jagodice.

Razbarušena i talasasta


U dvadesetim godinama ste sigurno isprobavale skoro sve trendove i to je sasvim u redu. Međutim, u tridesetima je potrebno da vaša frizura bude jedan od zaštitnih znakova po kojima će vas drugi prepoznavati i ne treba pretjerivati.

Jedna od frizura koja je svakako odlična za dame u tridesetima je talasasta kosa srednje dužine. Zbog njene dužine, može je nositi svaka žena, bez obzira da li ima srcoliko ili četvrtasto lice ili grubu ili nježnu teksturu.

Stepenasti pramenovi sa nježnim šiškama


Ne, šiške se ne preporučuju kao metoda prikrivanja znakova starenja. Zapravo, postoji mnogo bolji razlog zbog kojeg ih trebate isprobati: one izražavaju vaše najbolje karakteristike.

Dame okruglog lica bi trebalo da nose ravne šiške, a sve druge (srcoliki, ovalni, četvrtasti oblik lica) bi trebalo da isprobaju verziju koja seže do linije gornjih trepavica i koja je duža na uglovima. Dugi, stepenasti pramenovi koji sežu do ispod ramena odličan su dodatak. Ova frizura izgleda veoma privlačno te je potpuno primjerena uzrastu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info