10 jesenjih frizura kojima niko ne može odoljeti

0

Lijepa, moderna i neodoljiva frizura cilj je kojem stremi prilično velik broj žena. Upravo iz tog razloga, kako biste izgledale moderno i neodoljivo, donosimo vam deset fenomenalnih frizura koje možete isprobati.

Kratka i razbarušena


Kratka kosa uvijek može izgledati veoma moderno, a samo jedan od načina da to postignete jeste i da je malo razbarušite. Ovo je stil koji odgovara svakoj dami, a postići ćete ga blagim uvijanjem kose i korištenjem pjene za kosu.

Ljupka pletenica sa strane


Navikle smo na tradicionalne pletenice, kod kojih je kosa pokupljena u rep i isprepletena. Međutim, ove jesenje sezone izgledajte neodoljivo tako što ćete se odlučiti za modernu pletenicu sa strane, a koju je potrebno da na donjem dijelu pričvrstite ukosnicama.

Natapirani konjski rep


Ovo je stil koji nikada ne prolazi, idealan je za veoma dugu kosu, a kako bi konjski rep izgledao veoma raskošno i glamurozno, ove jesenje sezone biće sasvim dovoljno da ga malo natapirate.

Upletena punđa


Punđa je stil koji odgovara svim formalnim prilikama, od rođendanskih zabava do vjenčanja, a ove jesenje sezone odlučite se za stil koji je pomalo neobičan, ali veoma privlačan – upletenu punđu.

Niska punđa sa ukrasnom trakom


Niska punđa je, takođe, uvijek popularan i moderan stil koji odgovara mnogobrojnim prilikama, a još modernije i privlačnije izdanje dobijate kada je “obogatite” pomoću ukrasne trake koja može definisati i vaš cjelokupni stajling.

Niska polu-punđa


Kada su u pitanju neobavezne i opuštene prilike, jedan od stilova koje možete birati je i niska polu-punđa. Ovaj moderni boho stil ogleda se u tome što je dio kose pokupljen u punđu ispod koje pramenovi kose sasvim slobodno padaju.

Elsina pletenica


“Zaleđeno kraljevstvo” je crtić koji ste sigurno gledale, a veoma privlačnu i modernu frizuru, pogotovo ako imate dugu kosu, dobićete kada napravite pletenicu po ugledu na frizuru princeze Else – bogata i raskošna pletenica koja je prebačena u stranu.

Čvrsta pletenica kruna


Ne, ne morate birati krunu, u pravom smislu te riječi, kako biste se osjećale kao prava kraljica ove jesenje sezone – dovoljno je da napravite frizuru u tom stilu, a jedna od najljepših svakako je čvrsta pletenica koja je isprepletena oko glave, učvršćena ukosnicama, čime se dobija utisak kao da imate krunu.

Elegantna punđa


Sigurno će postojati bar jedna prilika ove jesenje sezona kada će vam biti potreban i nešto elegantniji stajling, a nemojte zaboraviti da ga upotpunite i pomoću frizure. Elegantna niska punđa svakako je jedan od stilova koje vrijedi isprobati, a idealna je za sve formalne i svečane prigode.

Labava polu-pletenica


Negdje između pletenice i konjskog repa, možemo reći da nam dolazi i labava polu-pletenica. Dio kose je svezan u labavu pletenicu, koja je sa unutrašnje strane učvršćena ukosnicama, a ostatak kose nonšalantno pada preko ramena. Idealna za neobavezne prilike i dame koje imaju poludugu kosu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info