Šminkanje očiju: Ove tehnike će vas podmladiti 10 godina

0

Baš kao što mogu pokazati koliko ste prošle noći spavali i jeste li umorni, oči mogu biti i prava “oglasna tabla” kada je riječ o godini vašeg rođenja. One su jedan od prvih dijelova lica koji pokazuje znakove starenja, a kao što su sitne linije, bore, natečenost i tamni kolutovi.

Ukoliko vam je cilj da izgledate mladolikije, onda je način šminkanja očiju od presudnog značaja. Kada sjenku, ajlajner i maskaru koristite na strateške načine, znakove starenja možete učiniti manje vidljivim. Upravo sljedeće preporučuju vrhunski svjetski stručnjaci.

Obična crna olovka


Obična crna ajlajner olovka može biti veoma moćno oruđe, kada je riječ o mladolikom izgledu. Olovku nanesite na unutrašnji dio gornjeg kapka, a nude nijansu na donjem unutrašnjem rubu. Na taj način ćete stvoriti fantastičan kontrast koji će vam pomoći da istaknete oči.

Crna nijansa će učiniti i da prirodna boja oka izgleda istaknutije, a ako je kombinujete sa nude nijansom na donjim kapcima, vaše oči će imati svježiji, prirodniji i mladalačkiji izgled.

Mačije oči


Ovo je tehnika koja je dostojna crvenog tepiha. Na liniju gornjih trepavica nanesite ajlajner, tako što ćete “izvući” mačije oči. (Ovdje pogledajte odličan trik kako da to najlakše uradite).

Naglašavanje vanjskog ugla vaše oči čini otvorenijima i podignutima. Nakon što iscrtate mačije oči, na vanjske uglove trepavica nanesite crnu maskaru.

Konturisanje


Konturišite oči srednje toplim nijansama sjenke do nabora i njegovog spoljašnjeg dijela. Konturisanje očima daje dubinu i definiciju, a to ih čini većima i savršeno oblikovanima. Koristite jednu boju za cijeli nabor, a zatim tamniju sjenku nanesite na gornji dio i spoljašnji ugao.

Istaknite oči


I prilikom postizanja smoky eye efekta, birajte toplije nijanse. Isticanje unutrašnjih uglova oči čini svjetlijima i svježijima. Na unutrašnjim uglovima koristite svijetlu mat ili svjetlucavu sjenku te ćete oči tako istaknuti na najljepši mogući način.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info