5 kratkih frizura za kojima se svi okreću

0

Mislite da je samo duga kosa privlačna i da možete imati fantastičnu frizuru samo ako imate duge uvojke? Grdno se varate. To dokazuju i kratke frizure koje su već duže vrijeme veliki trend u svijetu. Osim što su jednostavne za održavanje, one zapravo privlače i pažnju. Izdvojili smo pet sa kojima sigurno nećete biti neprimijećeni.

Pixie


Čak i stil “djevojke iz komšiluka” može postati ekstra ženstveniji i privlačniji. Šiške sa strane cjelokupnom stajlingu daju dozu nestašnosti i mističnosti.

Twiggy


Ne, naziv se ne odnosi na figuru slavne britanske manekenke, već na frizuru koju je nosila šezdesetih godina prošlog vijeka. Naravno, ovo je moderna verzija, a razdjeljak sa strane i elegancija čine je fantastičnim izborom za večernje izlaske.

Duge, naglašene šiške


Ovaj stil ne zahtijeva neko veliko umijeće, a sigurno će vas svi primijetiti sa ovakvom frizurom. Ona je elegantna, šik i seksi te je idealna za sve varijante.

Duže naprijed


Stil gdje je kosa blago duža naprijed, sa “ozbiljnim” razdjeljkom na sredini i ombre efektom siguran je znak da će svima zastati dah!

Stepenasta paž frizura


Ukoliko imate ravnu kosu, dovoljno je da uvijete nekoliko pramenova i to je to! Ako vam je kosa kovrdžava, ukrotite je pjenom ili kremom i “razbarušite”. Frizura koja odaje utisak kao da ste tek ustali iz kreveta, ali ne u negativnom smislu. Zapravo, veoma je privlačna i poželjna.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info