Decembar: 10 trenutno najmodernijih frizura

0

Ukoliko vam je cilj da napravite male promjene, bar što se tiče izgleda, na pravom ste mjestu! Donosimo vam deset trenutno najmodernijih frizura, a koje vam mogu poslužiti kao inspiracija prilikom sljedeće posjete frizeru.

Rep sa strane


Ljepotice duge kose, pripremite se da ispoljite princezu koja se nalazi u vama pomoću ove božanstvene frizure čiji je glavni adut konjski rep sa strane. Blago podignuta kosa doprinosi većem volumenu, a talasasti pramenovi kose raskošnijem stilu.

Neodoljiva punđa


Ako imate dugu kosu, onda je punđa jedna od fantastičnih opcija tokom bilo koje sezone, a samim tim i tokom zime. I, nemojte se zadovoljiti sasvim običnim – najlakše je napraviti klasičnu punđu, ali vi idite korak dalje te se odlučite za ovaj razbarušeni stil.

Savršeno podignuta

Kratka kosa uvijek je poželjna, jer je veoma zahvalna za održavanje te nema bojazni da je ona teška za stilizovanje. Jedan od načina na koje to možete uraditi jeste i da uvijete šiške te da ih podignete uvis – idealna frizura za sve prilike, a u potpunosti će vam “otvoriti” lice.

Raskošni paž


Moderna kratka frizura sa razdjeljkom na strani iz kojeg se “pružaju” duge šiške koje nježno uokviruju lice idealna je za sve prilike. Blago uvijeni pramenovi kose samo dodatno doprinose stvaranju raskošnog stila, a sama paž frizura uvijek je poželjna i moderna tokom svih sezona i žena svih generacija.

Prava zimska


Fantastična boja bakra samo dodatno ističe i poboljšava teksturu i volumen ove kratke frizure. Zapravo, ona će gotovo svakom tenu pružiti dodatnu dozu topline, a što je posebno poželjno tokom tmurnih zimskih dana.

Piksi


Tekstura je ono što ovu piksi ili dječačku frizuru izdvaja od drugih, a dašak pramenova na šiškama samo dodatno upotpunjuje ovaj stil. Nešto duže šiške prebačene u stranu čine je veoma ženstvenom i privlačnom te frizurom koja odgovara svim prilikama.

Zaobljeni paž


Doza intrigantnosti unesena je u ovu prekrasnu paž frizuru čije su glavne odlike duboki razdjeljak sa strane, fantastičan volumen i šiške koje gotovo pa padaju preko oka. Nježne nijanse smeđe dodatno doprinose toplom i modernom izgledu, a zaobljeni paž jedna je od najpopularnijih kratkih frizura svih vremena.

Blago razbarušena


Ono što ovaj stil održava svakako je tekstura koja je postignuta pomoću blago razbarušene kose sa strana, a čime se stvara dramatični efekat. Frizura koja je jednostavna, a opet tako odlična i privlačna.

Za sve svečane prilike


Ovaj stil jedan je od najboljih koji će vam pomoći da se izdvojite iz mase. Višestruke nijanse plave boje fantastično se slažu sa blago uvijenim i veselim uvojcima ovog kratkog stila.

Dugi paž


Razigrani stil do ramena oslanja se na neočekivane obrate koji su dodani blago uvijenim pramenovima kose s ciljem dočaravanja prirodnog izgleda i frizure koja je poželjna u svim prilikama. Dugi paž ili lob jednostavan je za stilizovanje, a odlična je frizura za taj neki prelazni period – kada ne biste željele da imate kratku kosu, ali ni dugu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info