Najpopularnije frizure ovog ljeta

0

Možda ste pustile vašu kosu da raste (i raste i raste) tokom cijele zime i proljeća. Možda ste zauvijek završile sa ravnanjem kose. Možda vam je dosadila vaša trenutna frizura. Bez obzira šta je u pitanju, pravo je vrijeme da to promijenite pomoću neke od sljedećih modernih, ljetnih frizura.

Zavjesa šiške


Iako možda baš i ne najefikasnija tokom ljetne sezone, frizura sa zavjesa šiškama veoma je popularna ovog ljeta. Zašto zavjesa? Iz jednostavnog razloga što ovaj stil podsjeća baš na zavjesu, a šiške sežu skroz do trepavica. Frizura koja je idealna za mnogobrojne svečane prilike, ali i za neobavezne prigode tokom ljetne sezone.

Lob devedesetih


Čini se da će se retro trendovi još dugo zadržati, a to se može vidjeti i na primjeru lob frizure iz devedesetih godina prošlog vijeka. Duža verzija klasične paž frizure, koja je u donjem dijelu blago uvijena, veoma je popularna ovog ljeta, a istovremeno je i moderna i elegantna.

Razdjeljak sa strane


Jedno je sigurno: tajna je u razdjeljku! Dakle, ukoliko uvijek imate isti razdjeljak (recimo, onaj koji je u središnjem dijelu), sasvim novi i moderniji stil dobijate kada napravite razdjeljak sa strane. A kako bi sve bilo još modernije, možete se poslužiti i šnalama te dobiti još interesantniji i privlačniji stil.

Romantični detalji


Ako se odlučite za punđu, kako ne biste izgledate previše formalno ili čak strogo, poželjno je da pustite par pramenova da nonšalantno padaju i uokviruju vam lice. A da bi sve izgledalo veoma elegantno, moderno i potpuno romantično, dodajte traku za kosu ili rajf koji su ukrašeni cirkonima ili biserima.

Visoki rep


Što je viša temperatura, to je viši i rep. Za dame sa ultra dugom kosom, visoko podignuti rep zaista je fantastična opcija tokom vrelih ljetnih dana – veoma elegantan stil koji će vam pomoći da izgledate apsolutno savršeno, a sigurno će privući pažnju.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info