Ljeto: Majice koje će vam najbolje prikriti stomak

0

Potraga za majicom koja u potpunosti “sakriva” stomak predstavlja izazov za mnoge žene. Međutim, danas to ne bi trebalo da bude problem zbog velikog izbora različitih modela odjeće zahvaljujući kojoj možete izgledati bolje i mršavije. Donosimo nekoliko savjeta kako da pronađete odgovarajuću majicu za svoj oblik tijela.

Majica na V-izrez


Iako se na prvu čini da majice na V-izrez previše otkrivaju, istina je sasvim drugačija. Naime, otvoreni dekolte skrenuće pažnju sa stomaka na gornji dio tijela i lice. Isto pravilo važi i za majice na preklop gdje morate povesti računa da njihov kaiš ili traka nisu previše široki te da nisu spušteni prenisko. Takođe, veće ogrlice i minđuše imaće isti efekat.

Tunika


Tunika je komad odjeće koji jednostavno morate imati u ormaru. Ona na jednostavan, ali i moderan, način prikriva sve nedostatke na vašem tijelu. Izaberite model koji pada preko gornjeg dijela butina, jer će on istovremeno sakriti i stomak. Zapamtite: kratke majice će dodatno naglasiti stomak! Tunika u kombinaciji sa uskim pantalonama ili helankama uvijek je pun pogodak.

Majice sa carskim strukom


Majice sa carskim strukom (majice koje imaju široku traku ili elastični dio ispod grudi) odlično stoje svim ženama, bez obzira na oblik tijela. Pojas ili guma koji se nalaze odmah ispod grudi naglašavaju najuži dio vašeg tijela. Ona je posebno efikasna, jer će zbog visokog struka noge izgledati mnogo duže i mršavije. Izaberite što laganiju tkaninu kako biste bili sigurni da će stomak biti u potpunosti sakriven.

 Dodatni savjeti


Stvari koje je, takođe, potrebno uzeti u obzir prilikom izbora majice su print i vrsta materijala od koje su napravljene. Manji printovi su uvijek bolji izbor. Izbjegavajte preusku odjeću i onu sa likrom, jer će dodatno naglasiti sve nedostatke na vašem tijelu.

Zapamtite: monohromatski printovi i tamna odjeća uvijek su dobar izbor ako želite da izgledate mršavije. Steznik je prijatelj svake dame, jer će “utegnuti“ vaše obline, a i odjeća će mnogo ljepše pristajati.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info