5 prijateljica koje svaka žena treba imati

0

Svi ih imamo i bez njih je život nezamisliv. Prijateljice… One su sa nama kada nam je najbolje i najteže. Nekada mogu biti važnije i od same porodice. Ipak, po svom karakteru i one se razlikuju.

Neke su uvijek sa nama, neke su tu kada su u pitanju lude žurke, a neke su odlične savjetodavke… Istina, prijateljice ne treba razdvajati, ali je činjenica da nam je potrebno sljedećih pet prijateljica u životu.

Pozitivka


Ko je ona? Bilo da je to prijateljica iz rane mladosti ili ste je tek nedavno upoznale, njena odlika je u tome što ima pozitivan pogled na svijet te je njen moto da je čaša uvijek polupuna.

Zašto nam je potrebna u životu? Ova prijateljica je poput sunčanog proljećnog jutra. Osjećate se srećnije i bolje kada ste s njom. Ona ne samo da će vam popraviti raspoloženje već će vas i “gurkati” ka nečemu što želite da uradite, a nemate dovoljno hrabrosti – da priđete muškarcu koji vam se već dugo sviđa ili da promijenite frizuru.

Savjetodavka


Ko je ona? Koleginica sa posla, starija sestra ili vaša majka – osoba koja vam uvijek daje najbolje savjete.

Zašto nam je potrebna u životu? Ona je mudra i ništa je ne šokira ni iznenađuje. Bez obzira na prirodu vaše dileme, ona vas neće osuđivati. Umjesto toga, ona će biti tu za vas i daće vam najbolji mogući savjet za svaku situaciju.

Prijateljica iz djetinjstva


Ko je ona? Jedna i jedina koja vas poznaje bar pola vašeg života ako ne i cijeli.

Zašto nam je potrebna u životu? Jednostavno, zato što nas uvijek razumije. Poznaje nas u dušu i toleriše neke stvari koje drugi ne bi – često kašnjenje ili sarkastični humor.

Iskrena prijateljica

Ko je ona? Najiskrenija osoba koju poznajete, koja vam uvijek kaže sve u lice. To može biti vaša sestra ili prijateljica koju ste upoznali na fakultetu.

Zašto nam je potrebna u životu? Jer ponekad želimo istinu o tome da li nam ta frizura loše stoji ili nam stražnjica izgleda ogromno u tim farmerkama. Ali, ovdje nije riječ samo o trivijalnim stvarima: vaša brutalno iskrena prijateljica će vam bez ustezanja reći šta misli o vašem partneru. S druge strane, ako je vaša iskrena prijateljica oduševljena oko nečega što vam se dešava u životu, onda sigurno znate da je to dobro.

Prijateljica bez koje ne možete


Ko je ona? To ste vi!

Zašto? Prije svega, uvijek morate imati na umu kako ste sebi najvažniji. Ali, kako postati prijateljica samoj sebi? Pa, sve počinje sa samospoznajom. Upoznavanje sebe je nevjerovatna avantura. Razmislite o stvarima zbog kojih volite druge ljude u vašem životu, koliko oni mogu biti iskreni i brižni te se sjetite bezuslovne ljubavi koju vam pružaju, bez obzira na sve. Zar to ne opisuje ono što bi trebalo da osjećate prema sebi? I, imajte na umu i sljedeće: sve dok niste sebi najbolja prijateljica, veoma teško ćete ostvariti zdravu i iskrenu vezu u životu. Jer, ako ne volite i ne cijenite sebe, kako ćete onda to pružiti drugima?

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info