Evo kako da se riješite podočnjaka jednom ZAUVIJEK!

0

Pospanost ili osjećaj umora, nakon dobrog noćnog sna, često nije nešto što osjećate samo interno već se može odraziti i na područje oko očiju, a usljed čega možete izgledati mnogo starije od svojih godina. Vaši kapci mogu biti spušteni i izgledati netečeno, a nimalo privlačne “kese” ispod očiju čine da izgledate starije. Kako starite, spuštanje kapaka, natečenost i podočnjaci mogu postati trajni, a usljed čega možete izgledati veoma umorno čak i kada to uopšte niste.

Kako starite tako se i koža oko očiju opušta i gubi svoju elastičnost. Upravo iz tog razloga može doći do spuštanja kapaka, ali i nastanka podočnjaka koje ne mogu ukloniti ni dovoljne količine sna, a ni razne kreme i serumi koji se koriste u te svrhe. Međutim, znate li da postoji način da se grozomornih podočnjaka riješite jednom zauvijek? Da, upravo tako!

Blefaroplastika predstavlja jedan od najčešćih hirurških zahvata na kapcima, a sam zahvat je bezbolan, bez obzira da li je riječ o zahvatu na gornjim ili donjim kapcima. Sam zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, a rez se vrši u prirodnim naborima kapka ili ispod trepavica.

Kako je sam zahvat bezbolan, tako je i oporavak veoma brz. Nakon sedam dana sa kapaka se skidaju šavovi (ukoliko njihova upotreba uopšte bude neophodna), a već par dana nakon toga možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Takođe, bitno je napomenuti i da se zahvat na donjim kapcima veoma rijetko (skoro pa nikada) ponavlja. Uradite ga jednom i to je to – riješili ste se podočnjaka jednom zauvijek!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info