5 dokazano jednostavnih načina da povećate samopouzdanje!

0

Ukoliko vam fali samopouzdanja, to može uticati na mnogobrojne stvari u vašem životu. Kako biste se izborili s tim (vjerujte, svakome se dešava s vremena na vrijeme), isprobajte sljedećih pet jednostavnih stvari.

  • Prestanite da se poredite sa drugima. Pokušavanje da se ugledate ili da živite na način na koji neko drugi živi unaprijed je izgubljena bitka. Budite svoji!
  • Redovno upućujte komplimente sebi. Bilo da je to na način da ćete se pogledati u ogledalo i uputiti sebi par lijepih riječi ili da ćete zapisati karakteristike koje vas čini dobrom osobom. Mnogo puta dijelimo komplimente drugima, ali u većini slučajeva zaboravimo da pohvalimo i same sebe.
  • Vježbajte redovno. Vježbajte bar pola sata, svaki drugi dan, kako biste sagorjeli suvišne kalorije i ojačali cijelo tijelo, ali i duh. Poboljšanjem fizičke snage veoma brzo ćete osjetiti snažnu moć koja će imati dramatičan uticaj na poboljšanje vašeg samopouzdanja.
  • Nasmijte se. Sam čin smijeha mijenja protok krvi u mozak te vam može pomoći da se oslobodite napetosti i da se osjećate srećnije. Osmijeh pokreće hemijske i fizičke reakcije unutar vašeg uma i tijela oslobađajući endorfine koji poboljšavaju raspoloženje.
  • Fokusirajte se na vaša dostignuća. Oprostite sebi greške koje ste napravili i fokusirajte se na pozitivne stvari slaveći vaše male pobjede. Zapišite ih na listu papira i pročitajte kada se budete osjećali neraspoloženo – instant lijek za poboljšanje raspoloženja i povećanje samopouzdanje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info