5 dokazano jednostavnih načina da povećate samopouzdanje!

0

Ukoliko vam fali samopouzdanja, to može uticati na mnogobrojne stvari u vašem životu. Kako biste se izborili s tim (vjerujte, svakome se dešava s vremena na vrijeme), isprobajte sljedećih pet jednostavnih stvari.

Prestanite da se poredite sa drugima


Pokušavanje da se ugledate ili da živite na način na koji neko drugi živi unaprijed je izgubljena bitka. Budite svoji!

Redovno upućujte komplimente sebi


Bilo da je to na način da ćete se pogledati u ogledalo i uputiti sebi par lijepih riječi ili da ćete zapisati karakteristike koje vas čini dobrom osobom. Mnogo puta dijelimo komplimente drugima, ali u većini slučajeva zaboravimo da pohvalimo i same sebe.

Vježbajte redovno


Vježbajte bar pola sata, svaki drugi dan, kako biste sagorjeli suvišne kalorije i ojačali cijelo tijelo, ali i duh. Poboljšanjem fizičke snage veoma brzo ćete osjetiti snažnu moć koja će imati dramatičan uticaj na poboljšanje vašeg samopouzdanja.

Nasmijte se


Sam čin smijeha mijenja protok krvi u mozak te vam može pomoći da se oslobodite napetosti i da se osjećate srećnije. Osmijeh pokreće hemijske i fizičke reakcije unutar vašeg uma i tijela oslobađajući endorfine koji poboljšavaju raspoloženje.

Fokusirajte se na vaša dostignuća


Oprostite sebi greške koje ste napravili i fokusirajte se na pozitivne stvari slaveći vaše male pobjede. Zapišite ih na listu papira i pročitajte kada se budete osjećali neraspoloženo – instant lijek za poboljšanje raspoloženja i povećanje samopouzdanje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info