Odustajanje od ovih 10 stvari najbolja je stvar koju ćete ikada uraditi!

0

Ukoliko uspijete da odustanete od sljedećih deset stvari, to bi mogla da bude i najbolja stvar koju ste uradili za sebe!

Odustanite od izgovora


Kada se osvrnete na svoj život, koliko puta ste mislili da su vas izgovori udaljavali od onog što ste najviše željeli da uradite? Mnogi svakodnevno koriste izgovore, jer se njihovim korištenjem osjećaju “sigurno”. Odbacite ih.

Odustanite od igre optuživanja


Vaš život, vaša odgovornost. Vaša sreća, vaša odgovornost. Odustanite od potrebe da okrivljujete druge za vaše stanje osjećanja i života. Učinite to i povratite svoju moć kao jedini kreator svog života.

Odustanite od kukanja


Ako dopustite sebi da stalno kukate, vi ćete uvijek (ali baš uvijek!) naći nešto na što se možete žaliti. Nijedna situacija, nijedna osoba, nijedan događaj nema moć da učini da se osjećate loše – osim ako vi to ne dopustite. Sve je stvar perspektive; moć pozitivnog razmišljanja je nešto što ne biste smjeli potcjenjivati.

Odustanite od potrebe da budete u pravu


Da, niko ne voli da ne bude u pravu – to je jedna nesrećna osobina ega, osobina koja može ljude uvući u ekstremni stres pa čak i ugroziti njihove odnose. Sve samo zbog toga da bi mogli reći: “Rekao/rekla sam ti!” To se jednostavno ne isplati. Sljedeći put kada osjetite poriv za argumentovanjem, samo se zapitajte: “Da li bih radije bio/bila u pravu ili bih radije uradio/uradila pravu stvar?” Bićete iznenađeni koliko ćete se bolje kasnije osjećati.

Odustanite od potrebe za kontrolom


Odaberite da odustanete od potrebe da kontrolišete sve što se događa s vama i oko vas. Događaji, situacije, ljudi koje volite, ishodi – neka sve bude kako jest. Vaša pažnja treba biti u sadašnjem trenutku i nigdje drugo – fokusirajte se na sadašnji trenutak i vidjećete koliko ćete se bolje osjećati.

Odustanite od ograničavajućih uvjerenja


Ko ste vi da kažete da li je nešto moguće ili nemoguće? Vi ste neograničeno biće, vi stvarate pravila – učinite ih velikima! Od sada, odustanite od svih ograničavajućih uvjerenja. Odustanite od njih i napravite mjesta za velike, odvažne snove.

Odustanite od etiketa


Nazivate li ponekad stvari, ljude ili iskustva koje ne razumijete “čudnima” ili “lošima”? Ako je tako, vrijeme je da odustanete od tih etiketa. Zatvoreni um stvara siguran, nesrećan život. Polako otvarajte svoj um – ko zna gdje vas to može odvesti?

Odustanite od potrebe da ugađate drugima


Autentičan život je srećan život – prestanite se toliko truditi da ugodite drugim ljudima i počnite razmišljati o tome šta je to što vi želite.

Odustanite od straha


Strah, sam po sebi, ne postoji; to je simptom, rezultat našeg odgoja, društva i nametnutih iskustava i sistema vjerovanja drugih. Ne dopustite da vas strah zaustavi – vi ste sposobni za velike, čudesne stvari.

Odustanite od prošlosti


Lakše reći nego učiniti, ali kada odustanete od prošlosti, možete učiniti čuda za vašu sadašnju i buduću sreću. Ponekad je primamljivo žuditi za prošlošću i srećnijim vremenima, ali ako to radite to znači da vam nedostaje jedino važno u životu – ovdje i sada. Ne dopustite prošlosti da baca sjenu na ono što imate sada. Budite u ovom trenutku. Budite srećni. Odustanite od prošlosti i fokusirajte se na sadašnjost.

Izvor: Atma

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info