Evo kako da se hranite zdravo i dok ste na poslu!

0

Mnogi od nas teško izlaze na kraj sa zdravim načinom ishrane i to iz jednostavnog razloga – radimo po osam sati dnevno i više, a u tom periodu obično jedemo “šta nam padne pod ruku”, bez razmišljanja kosi li se to sa našom dijetom.

To sve baš nema previše smisla, jer na poslu uglavnom provodimo veći dio dana i u tom razdoblju treba da mislimo na svoje zdravlje. Da li ćemo se pridržavati pravila zdrave ishrane onih par sati pred spavanje ne igra baš neku ulogu. Slažete li se?

Na svu sreću, dovoljno je da se pridržavate nekoliko pravila da biste se hranili zdravo čak i kad ste na poslu.

Uvijek doručkujte kod kuće

Mnogobrojna istraživanja su pokazala da je doručak zaista najvažniji obrok u danu i nipošto ga ne bi trebalo preskakati. Dobar doručak će organizmu obezbijediti energiju potrebnu da bi sve tjelesne funkcije nesmetano radile. Ako preskočite odručak, teže ćete kontrolisati glad tokom dana i lakše ćete upasti u klopku da jedete i ono što ne bi trebalo. Ustanite malo ranije i obezbijedite sebi pravi doručak (ovsena kaša, jogurt, voće, jaja…). Ako vam je tako lakše, nedjeljom napravite plan za cijelu radnu sedmicu i napišite šta ćete doručkovati koji dan.

Smanjite unos kafe

Kafa je napitak koji se na radnim mjestima, širom svijeta, pije u velikim količinama i to zato što vjerujemo da nam podiže nivo energije. S druge strane, kafa zbog količne kofeina koju sadrži može loše uticati na zdravlje, a ako je pijete sa šećerom i šlagom za kafu, time unosite i bespotrebne kalorije. Bar jednu kafu dnevno zamijenite čajem.

Pijte vodu

Voda, pored toga što je sama po sebi zdrava za organizam, može vam pomoći da lakše pregurate glad. Ako ne želite da jedete nezdrave grickalice, onda obavezno povremeno popijte čašu vode dok ste na poslu da biste bez problema izdržali kraj radnog vremena.

Zdrav ručak

Mislite da je nemoguće na poslu, svakog dana, pojesti nešto zdravo za ručak? Mi mislimo da je puno jednostavnije nego ranije, posebno zato što u mnogim restoranima i supermarketima možete kupiti salate, što one povrtne, što one sa tjesteninom, a koje će vas još efikasnije zasititi, tako da do večere nećete morati ništa jesti. U Tropic Centru možete pronaći zaista veliki izbor salata i jela od tjestenine, a isto tako, možete ih napraviti i sami veče ranije i spakovati u staklenu teglicu. Ono što je najvažnije, to su jela koja se služe hladna, a koja imaju sve potrebne hranjive materije.

Uvijek nosite zdrave grickalice

Znamo, puno je lakše kupiti čips, smoki ili neke treće grickalice, koje nisu nimalo zdrave, nego razmišljati o tome šta bi bilo zdravije pojesti dok ste na poslu. Ako na poslu imate neki ormarić gdje možete staviti hranu, opskrbite ga zdravim grickalicama jednom sedmično (bademi, lješnici, suvo voće) i na posao nemojte nositi novac tako da ne biste kupovali nepotrebne gluposti.

Izvor: Kućica

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info