Evo kako sve možete iskoristiti najpopularniju igračku na svijetu!

0

LEGO kockice sigurno spadaju među najbolje drugare roditelja sitne djece širom svijeta. Volimo ih bez obzira koliko je noću bolno stati bosom nogom na neku od njih, volimo ih i bez obzira na to što spadaju među skuplje igračke. Volimo ih, jer su edukativne, jer podstiču razvoj motoričkih sposobnosti, jer su kreirane tako da budu zabavne i djeci i odraslima i, na kraju krajeva, zato što spadaju među rijetke igračke koje ne svijetle i ne tandrču, a mališanima drže pažnju i po nekoliko sati.

Svi mi znamo kako se i za šta LEGO kockice koriste i zato ćemo vam mi otkriti načine na koje možete iskoristiti LEGO, a koje ne podrazumijevaju slaganje oblika prema priloženom uputstvu. Ne znamo ko će se više oduševiti, vi ili vaši mališani.

LEGO privjesak

Sve što vam je potrebno jesu jedna veća kockica i metalni držač koji možete kupiti u hobi art radnjama. Zalijepite metalnu alkicu i to je sva mudrost. Može poslužiti kao privjesak za ključeve ili ogrlicu.

Ukrašavanje kaiša

Ne znam za vaše, ali moj dječak nikada nije volio da nosi kaiševe dok na kopču nismo polijepili one sitnije LEGO kockice – to je po njegovom mišljenju bilo sjajno, a ovu ideju možete ukrasti i vi, u iste svrhe.

Hranilica za ptice

Ako baš imate viška LEGO kockica onda ih iskoristite da ove zime, pred praznike, napravite nešto korisno sa vašim mališanima. Naša preporuka je hranilica za ptice. Pored toga što ćete se sigurno zabaviti, usput ćete napraviti i dobro djelo.

Društvena igra

Od LEGO kockica možete napraviti društvenu igru. Podijelite ih po bojama, na crvene, recimo, napišite imenice, na zelene glagole, žute veznike, plave pridjeve i tako dalje. Igrate tako da iz svake grupe izvlačite po jednu kockicu i sklapate rečenicu.

Lavirint

Pomoću jedne četvrtaste ploče za slaganje kockica i mnoštva kockica možete složiti sjajne lavirinte i to za klikere. Djeca će biti odušvljena.

Vaza

Ako planirate bakama pokloniti nešto što su vaši klinci sami izradili, vaza za cvijeće od LEGO kockica je super ideja.

Držač za olovke

Po istom principu možete napraviti i držač za olovke.

Podmetači za čaše

Pa zar nisu prekrasni? Sami možete procijeniti koliko je jednostavno za napraviti.

LEGO Akvarijum

Zaboravite na vještačku travu i kamenčiće, jer akvarijum možete ukrasiti LEGO kockicama.

Vješalica za ključeve

Uvijek ih gubimo, a da se to ne bi dešavalo često, od LEGO kockica napravite malu vješalicu za ključeve koja će stajati pored vrata.

LEGO kocke su sigurno jedan od najboljih poklona za klince svih uzrasta, svjesni smo da su na malo skupljoj strani, ali isplate se.

Ovaj tekst napisan je uz podršku Tropic Centra u čijem asortimanu se nalazi zaista veliki broj LEGO kockica.

Izvor: Kućica

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info