5 stvari koje odmah treba da izbacite iz vašeg ormara

0

Iako vam je ormar možda pravo malo svetilište kojem prilazite sa dozom strahopoštovanja, sledećih pet stvari treba odmah da izbacite iz njega: prodajte ih, poklonite ih, donirajte ih, upotrijebite ih u druge svrhe – štogod da odlučite, donijećete ispravnu odluku. Činjenica je da im više nije mjesto u vašem svetilištu!

Više istih komada komada garderobe


Majice kratkih rukava i donje rublje jedna su stvar, ali ako primijetite da imate šest istih cvjetnih haljina to je znak upozorenja, posebno ako najčešće nosite jednu ili dvije. Odaberite samo dva komada, a ostalih se riješite.

Komadi garderobe koje nikako niste nosili ili ste ih obukli samo jednom


Ukoliko ih nikada niste obukli zaista su male šanse da ćete ih i nositi u budućnosti. Poklonite ih, odmah!

“Utješna” odjeća (komadi garderobe koje nosite kada se osjećate patetično)


Riječ je o odjeći u kojoj se ni po koju cijenu ne biste pojavili u javnosti – iznosane, prevelike majice i trenerke koje (bukvalno) vise na vama. Sigurno ćete reći: “Zar je bitno šta nosim u kući”? Jeste! Željeli vi to priznati ili ne, ono što nosite na sebi ima prilično velik uticaj na to kako vidite sebe i na vaš nivo samopuzdanja. Ne želite se osjećati poput stare krpe, zar ne?

“Duhovi prošlosti” (komadi odjeće koje ste ranije rado nosili, ali sada više ne)


Skoro u svakom pretrpanom ormaru naći ćete i par komada garderobe koji odražavaju vaš nekadašnji (najčešće loš) stil. Iako ste ih nekada voljeli nositi, sada to više nije slučaj. Samo vam zauzimaju prostor u ormaru. Riješite ih se!

Odjeća druge žene (sve ono što vam više ne odgovara ili što bi vam odgovaralo da ste druga žena – mršavija, deblja, viša, niža, štogod)


U redu, možda vam je cilj da eliminišete suvišne kilograme. Je li vam to bio cilj i prije par mjeseci? Ili par mjeseci prije toga? Ne, niko ne pokušava da vas krivi za bilo šta – sve ciljeve treba postizati vlastitim tempom. Ali, ono što treba sigurno da uradite, kada je u pitanju odjeća, jeste da se riješite onih komada koji vam više ne odgovaraju. I koji vam neće odgovarati još dugo vremena, iz bilo kojeg razloga.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info