Uvijek privlačna: 4 ključna elementa seksipila

0

Naravno, svi smo blagosloveni određenim izgledom. Međutim, postoji više “sastojaka” u cjelokupnom miksu koji nekoga čine privlačnim, seksualno ili interpersonalno, a fizička privlačnost samo je jedna od četiri ključne stavke.

Dinamička privlačnost


Način na koji se izražavate – vaš dinamički izgled – čini vas atraktivnima i seksipilnima. To je ono što se naziva dinamička privlačnost, a ona je, zapravo, vaš govor tijela. Ona uključuje izražavanje emocija i ličnosti te je ključni element lične harizme pojedinca. Pozitivno izražavanje – nasmijano lice, optimistični tempo, izražajne oči i izrazi lica povezuju se sa dinamičkom privlačnošću.

Okolnosti


Veliki dio istraživanja u socijalnoj psihologiji govori nam da je situacija bitna. Prije svega, sviđaju nam se i privlače nas ljudi kojima se mi sviđamo. Skloni smo da uzvraćamo naklonost. Osim toga, istraživanja pokazuju da ako doživimo nešto što nas uzbuđuje, dio tog uzbuđenja možemo pripisati partneru i postati mu još privlačniji.

Statička privlačnost


To je ono s čim ste rođeni – oblik vašeg lica, fizičke karakteristike, uopšteni oblik vašeg tijela. Naravno, fizički izgled može se mijenjati kako starite, usljed povreda ili plastične hirurgije, ali uopšteno, fizička privlačnost je komponenta oko koje ne možete mnogo toga uraditi.

Samopredstavljanje


Ovo uključuje sve stvari koje pojedinac može uraditi sa svojim opštim izgledom, a što ga čini fizički privlačnijim – njega, šminka, frizura, stil oblačenja i tako dalje. To je komponenta privlačnosti koja se postiže prilikom “uređivanja”, a kojoj smo svi veoma skloni.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info