5 jutarnjih aktivnosti zbog kojih će svaki dan biti najbolji dan u vašem životu

0

Dosljedni jutarnji rituali mogu vam pomoći da se u potpunosti posvetite svom blagostanju, ali i zdravlju. Zbog čega je to važno? Jednostavno, onog trenutka kada izađete iz kuće, vi više nemate dovoljno vremena za sebe u toku dana (odlazak na posao, aktivnosti poslije posla i slično svakako su stvari koje vam crpe energiju i tokom kojih ne obraćate pažnju na sebe već ste, primarno, fokusirani na obavljanje zadataka).

Sljedećih pet rituala možete raditi svakog jutra (neke od njih i istovemeno), a dokazano će vam pomoći da se osjećate bolje, svježije i srećnije tokom cijelog dana.

  • Mućkanje ulja u ustima. Prije pranja zuba i doručka, dan započnite mućkanjem ulja u ustima, ajurvedskim načinom eliminisanja toksina kako iz desni i kože tako i iz sinusa i cijelog organizma. Ovdje saznajte i kako da to uradite.
  • Nanošenje maske na lice. Dobra maska za lice osvježiće vašu kožu te joj pomoći da se “pripremi” za stresne situacije i da ublaži djelovanje slobodnih radikala koji imaju nepovoljan uticaj na njen izgled. Iskoristite neku od ovih maski.
  • Meditacija. Ona vam pomaže da se pripremite za dan koji je pred vama te da se nosite sa svim izazovima na najbolji mogući način. Ne znate kako se meditira? Saznajte ovdje.
  • Voda i limun. Konzumiranje tople vode u kombinaciji sa svježe iscijeđenim sokom jednog limuna svakog jutra jedna je od najboljih stvari koje možete uraditi za svoje zdravlje i vitalnost. Ovdje saznajte zbog čega je ta praksa toliko poželjna.
  • Suho četkanje kože. Biće vam potrebno par dana da se naviknete, ali lagano četkanje kože od stopala ka srcu povezuje vas sa vašim tijelom, poboljšava cirkulaciju te podstiče limfnu drenažu. Ovdje saznajte kako se to radi i zbog čega bi ovaj tretman trebala praktikovati svaka žena.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info