4 mjesta na koja trebate nanositi parfem da postignete maksimalan efekat

0

Vaš prepoznatljivi miris tako je elegantan i privlačan, ali jeste li znali da ručni zglobovi nisu jedino mjesto na koje ga trebate nanositi? Stručnjaci predlažu sljedeća četiri mjesta kako bi miris trajao što duže.

  • Kosa. Za dugotrajnu, blagu aromu, parfem nanesite na kosu. Ipak, potrebno je da rastojanje od kose i parfema bude tridesetak cm (jer alkohol može isušiti kosu). U svakom slučaju, blagi mlaz čini čuda.
  • Iza ušiju. Da, vrat je popularno mjesto za nanošenje parfema. Međutim, kada ga nanesete iza ušiju, osim što će duže trajati, izbjeći ćete i rizik od promjene boje na vašoj ogrlici (ukoliko je nosite).
  • Iza koljena. Svako mjesto na kojem su vene blizu koži naziva se “tačka pulsa” ili odlično područje za nanošenje parfema. A s obzirom da je predio iza koljena blaga tačka trenja ispod odjeće, dodatna toplota pomoći će u oslobađanju mirisa tokom cijelog dana.
  • Unutrašnja strana lakta. Ovo je još jedna tačka pulsa. Zgodno mjesto za nanošenje, a garantuje dugotrajnost nanesenog parfema.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info