4 savjeta uz koja će mašina za veš duže trajati

0

Ako previše novca i vremena koristite na održavanje veš mašine, sigurno nešto ne radite kako treba. Uz sledeća četiri savjeta produžićete životni vijek veš mašine.

 

  • Svaki put, nakon što izvadite veš, vrata od mašine ostavite otvorena. Na ovaj način unutrašnjost mašine će se veoma brzo osušiti te ćete smanjiti mogućnost pojave plijesni i neugodnog mirisa.
  • U bolje opremljenim prodavnicama nabavite sredstvo za čišćenje mašine koje u sebi ne sadrži vještačko bjelilo. Jednom mjesečno, uključite praznu mašinu na najvišu temperaturu, kako biste uklonili naslage praška i omekšivača koji su glavni uzročnici pojave neugodnog mirisa.
  • Vodite računa da mašina bude postavljena na ravnu površinu. U suprotnom, vibracije mogu oštetiti pločice u kupatilu, ali i ležejeve u mašini. Plus, buka koja se čuje prilikom centrifugiranja najčešće je nesnošljiva. Prilikom instaliranja mašine na nju postavite vaser vagu kako biste bili sigurni da je u savršenoj ravni. Obično, nogice mašine su podesive tako da ih možete odvrnuti ili zavrnuti po potrebi. Ako ni to ne pomogne, pod mašinu podvucite komad šperploče koja će pomoći pri apsorbiranju vibracija.
  • Mašine za veš obično imaju ona crna, gumena crijeva koja se vremenom troše i oštećuju te mogu dovesti do poplave. Zamijenite ih (čak i ako izgledaju u redu) verzijama od nehrđajućeg čelika. Razlika je u vijeku trajanja – gumena traju maksimalno dvije do tri godine, dok ova druga i do deset godina.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info