7 stvari koje nikada ne smijete stavljati u sušilicu

0

Većina žena će se složiti da je mašina za sušenje veša pravi mali poklon sa neba. Ali, nažalost, ne možete baš sve u njoj da sušite.

Zbog toga, ako želite da izbjegnete gužvanje, skupljanje i uništavanje odjeće, pidržavajte se sljedećih savjeta.

Kupaći kostimi


Iako su u stanju da podnesu visoke temperature na plaži, ipak, temperatura u sušilici može ih uništiti. Kostimi su napravljeni od spandeksa koji je veoma osjetljiv te ga morate sušiti vani, na vjetru.

Najlonke i helanke


Osjetljivi materijal će se skupiti od toplote, a konstantno okretanje bubnja mašine toliko će ih zamrsiti da ćete ih morati baciti u kantu za smeće.

Prostirke za kupatilo sa gumenom podlogom


Naravno, ove prostirke su odlične, jer ne klize po kupatilu te ih možete prati u mašini za veš. Ali, zaboravite na mašinsko sušenje, jer gumena podloga može pregrijati sušilicu te dovesti do požara.

Grudnjaci


Brushalteri i donje rublje previše su osjetljivi tako da morate voditi računa kako ćete ih sušiti. Vrućina i stalno okretanje može oštetiti elastičnost brushaltera, kao i njegov oblik. Najbolji način da ga sušite jeste da ga polegnete na ravnu površinu i ostavite da se osuši.

Patike


Toplota će uništiti gumu kao i uloške, oslabiti ljepilo te će vaše omiljene patike biti skoro pa beskorisne. Sušite ih na vjetru ili pored peći te unutrašnjost napunite novinskim papirom kako bi se brže osušile.

Odjeća sa ukrasima


Šljokice, kamenčići i ostali ukrasi ni pod razno ne smiju da se suše u sušilici. Naime, ovi detalji mogu oštetiti unutrašnjost mašine, ali isto tako i mašina će oštetiti odjeću. Najbolje bi bilo da ovakvu odjeću sušite vani ili, ako je materijal previše osjetljiv, polegnite je na peškir te ostavite da se osuši.

Sve sa oznakom zabrane korištenja mašine za sušenje veša


Iako ovo izgleda očigledno i najiskusnije žene ponekad će odjeću jednostavno ubaciti u mašinu (bez da prethodno provjere etiketu). Odjeća od svile i vune će se bez sumnje ošetiti ako je sušite na ovaj način. Preporučuje se sušenje na vjetru pa čak i u hemijskoj čistionici.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info