5 brzih načina da popravite oštećenja na omiljenim cipelama

0

Svaka žena zna koliko je teško pronaći savršen par cipela. Baš zbog toga, jednom kada ih pronađe, sigurno će poželjeti da ih što duže ima i nosi. Donosimo pet obućarskih tajni zahvaljujući kojima će vaša omiljena obuća uvijek biti kao da ste je upravo kupili.

Vaše cipele od antilopa su “oguljene” ili isflekane


Para je odličan način da osvježite obuću od antilopa. Takođe, nabavite četku za antilop. Dok se tuširate, obuću ostavite u kupatilu kako bi je para omekšala pa je detaljno iščetkajte. Rezultati će biti odmah vidljivi.

Omiljene kožne čizme imaju fleke od vode


Preko noći, u čizme stavite veću količinu starih novina. Ujutro će biti suve, ali će vjerovatno na njima ostati bijeli tragovi od soli (naavno, to se dešava tokom zime). Očistite ih tako što ćete na vlažnu krpu nanijeti malo sirćeta te preći preko fleka.

Neudobna obuća koja izaziva bol u stopalima


Neudobna obuća prava je muka za vaša stopala. Najčešće ćete završiti sa oteklim stopalima i žuljevima. Ako vas steže kaiš na novim kožnim cipelama, pošpricajte ga vodom te nosite po kući dok se ne osuši, jer će se na taj način koža prilikom sušenja prilagoditi vašoj nozi. Takođe, unutrašnjost neudobne obuće možete obložiti vatom ili zalijepiti flastere.

Peta na štiklama potpuno je istrošena


Ako ste primijetili da iz pete na vašim omiljenim štiklama “viri“ ekser, vrijeme je da posjetite obućara. Kako biste što rjeđe išli kod njega, u prodavnicama obuće kupite poseban dodatak (kapicu) za štikle, jer ćete ih na taj način zaštititi od uranjanja u zemlju, vlažnu travu, tepih, ali i od trošenja na asfaltu.

Iz vaše obuće širi se i više nego neprijatan miris


Ako ste pažljivi, ovaj problem se vrlo lako može riješiti. Naime, vodite računa da nosite samo čarape napravljene od čistog pamuka. Najlonke ili one od poliestera “savršene” su za izazivanje znojenja, a samim tim i neugodnog mirisa. Kod obuće koja već ima neprijatan miris, svaki put nakon nošenja unutrašnjost pospite sodom bikarbonom (najjačim borcem protiv neugodnih mirisa). Prilikom pranja patika, stavite ih u jastučnicu pa tek onda u mašinu za veš. Uvijek ih sušite na vazduhu ili pored peći, a nikada u mašini za sušenje veša.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info