4 stvari koje treba da znate o seksu tokom menstruacije

0

Evo šta sve treba da znate o upražnjavanju seksa tokom menstruacije.

 

  • Šta kažu doktori? Većina ih je rekla da sve dok žena nema problema s tim, sve je u redu. Seksualni odnos tokom menstruacije je normalna stvar i siguran je za oba partnera. Da bi se izbjeglo prljanje plahti, bilo bi mudro da na krevet stavite peškir ili da sam čin “odradite” u tušu.
  • Može vam se veoma dopasti. Uzbuđenje se razlikuje od žene do žene, a neke može previše “omesti” menstruacija da bi uopšte bile raspoložene za seks. Međutim, kod drugih žena to nije problem. To je zato što su estrogen i tostesteron niski prvog dana, a njihov nivo počinje da se podiže trećeg dana. Prilično velik broj žena osjeća se uzbuđenije i osjetljivije tokom tog perioda.

  • Imate opcije. Ukoliko ne želite da upražnjavate odnos tokom menstruacije, to ne znači da ne možete ipak uživati u seksu. Fokus samog čina može biti na klitorisu. Partner može biti zadovoljen ručnom ili oralnom stimulacijom.
  • Ne zaboravite zaštitu. U drugom stanju možete ostati čak i kada imate seks tokom menstruacije. Neke menstruacije traju više od sedmice, a ponekad se ovulacija može preklapati sa menstruacijom. Ukoliko koristite kontracepcijske pilule sve bi trebalo biti u redu, ali ukoliko ih ne korisite nemojte rizikovati bez drugog oblika zaštite.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info