10 novih načina da iskoristite stare marame

0

Ako imate više marama koje već godinama ne nosite, ali vam se iz nekog razloga žao rastati od njih, iskoristite ih na neki od sledećih načina.

 

Uramljena umjetnost

 Dekorišite prazan zid tako što ćete na njega okačiti uramljene marame. Izaberite najveću te je stavite kao središnju tačku na zidu. Ostale slažite oke nje vodeći računa da su u istoj ili sličnoj nijansi.

 

Foto-aparat

Dotrajali kaiš sa foto-aparata zamijenite šarenom maramom. Izgledaće predivno, a vi ćete napokon dobiti priliku da nosite maramu koja vam se oduvijek sviđala, a nikada niste imali priliku da je kombinujete uz vašu svakodnevnu odjeću.

 

Kratki top

 Ne znate šiti? Nije problem! Ovaj jednostavni top ćete napraviti bez igle i konca. Sve što je potrebno jeste da maramu omotate nekoliko puta oko gornjeg dijela tijela.

 

Torba

 S vremena na vrijeme, čak i najsavršenija torba treba malo promjene. Najbrži način da je osvježite jeste da zamotate svilenu maramu oko ručke.

 

Šarene vješalice

 Da li i vaša odjeća konstantno pada sa klizavih vješalica? Riješite problem tako što ćete ih obložiti komadima stare marame. Problem riješen, a uz to vaše nove vješalice izgledaće tako slatko.

 

Moderna tapiserija

 Dugačke marame sa privlačnim printom savršena su pozadina u radnoj ili spavaćoj sobi. Imajte u vidu da bi ova improvizovana tapiserija trebala vizuelno da odgovara boji tepiha .

 

Hobo torba

 Jedan od razloga zašto su marame toliko popularne jeste njihova svestranost. U jednom trenutku je možete smotati u turban, a već sledeći napraviti torbu od nje.

 

Sandale

 Jedan par japanki, makaze i dvije marame je sve što vam je potrebno da napravite super moderni komad obuće na kojem će vam svi zavidjeti.

 

Zavjese

 Ako ste pobornik boho stila, napravite zavjese. Ovo je takođe veoma jeftin i praktičan način da podijelite prostoriju na dva dijela.

 

Turban

 Jedan od najlakših i najbržih načina da iskoristite staru maramu jeste da je vežete u turban.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info