7 provjerenih načina da vaš ormar (i odjeća) odišu svježinom

0

Mirisi su moćni! Toliko moćni da nas podsjećaju na događaje i  drage ljude iz prošlosti, podižu energiju ili čine privlačnijim suprotnom polu. Baš zbog toga je važno da odjeća u ormaru uvijek dobro miriše. Donosimo sedam provjerenih načina kako da to najbrže i postignete.

Mljevena kava


Mljevena kafa neutralisaće i najgori smrad, tako da je uvijek trebate držati u ormaru. Uzmite plastičnu kutiju sa poklopcem pa na njemu napravite nekoliko rupa. Napunite mljevenom kafom, zatvorite i ostavite u ormar. Jednom mjesečno mijenjajte kafu.

Sapun


Kada se sapun zagrije, on otpušta predivan miris i zato ga trebate korsiti kako biste pojačali miris odjeće. Izaberite omiljenu aromu sapuna te uradite sledeće: složite odjeću u kutiju sa poklopcem te preko nje stavite salvetu ili tanju krpu za suđe. Na vrh stavite sapun. Zatvorite poklopac i sklonite kutiju u stranu. Već nakon četiri sata odjeća će upiti predivni miris sapuna.

Mirisni sprej


U bocu sa raspršivačem naspite nekoliko kapi esencijalnog ulja (po izboru), a zatim je napunite vodom sve do vrha. Ovaj mirisni sprej možete koristiti kako za odjeću, tako i za posteljinu.

Parfem i komadi vate


Parfem neće ukloniti neugodni miris, ali sigurno će “otjerati“ miris ustajalosti. Nanesite malo parfema na nekoliko komada vate te ubacite u ladice ili stavite na police.

Sandalovina


Da li ste nekada primjetili kako dobro mirišu pojedine vrste drveta? Sandalovina je idealna za ormar, jer odiše svježinom protkanom začinima i zemljanim mirisom. Stavite komad u ormar pored odjeće i uvijek ćete mirisati na prirodu.

Osvježivač


Sprej za osvježivanje vazduha koji možete nabaviti u bilo kojoj bolje opremljenoj prodavnici za nekoliko sekundi će osvježiti svaki prostor te ukloniti neugodne mirise.

Sušeno bilje


Pamučnu vrećicu napunite omiljenim biljem. (Naš prijedlog su lavanda i matičnjak). Zavežite je i stavite u ormar. Takođe, možete napraviti i više komada te ih ubaciti u jakne ili kapute koje ne nosite redovno. Na ovaj način oni neće poprimiti ustajali miris ormara.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info