Manikir: 5 najbržih načina da prikrijte oljušteni lak

0

Nalakirali ste nokte tek prije dan, a lak se već počeo ljuštiti na jednom noktu. I šta sada? Ne brinite se, jer vam donosimo pet super brzih i jednostavnih trikova kako da riješite i ovaj problem. Međutim, da bi ovi trikovi bili efikasni, prije nego što počnete, uzmite turpiju te na noktima sredite sve neravnine i hrapave ivice.

 

  • Kolor bloking. Na neoštećeni dio laka nanesite komad selotejpa kako biste ga zaštitili. Zatim, na oljušteni dio nanesite novi sloj laka. Možete koristiti istu nijansu, ali i neku drugu kako biste napravili kolor bloking efekat.
  • Ombré. Nanesite istu ili sličnu nijansu na manju spužvu te pritisnite na oljušteni dio kako biste stvorili ombré efekat.
  • Moderne tačkice. Štapić za uši ili ukosnicu umočite u neku drugu nijansu laka te nasumično iscrtajte tačkice na noktima. Na ovaj način oljušteni lak će pasti u potpuno drugi plan.

 

  • Lak sa šljokicama. Najbolji način da sakrijete oljušteni lak je da taj dio pređete lakom sa šljokicama. Na taj način ćete popuniti dio laka koji se oljuštio, a manikir će izgledati moderno i nesvakidašnje.
  • Sakrijte veće površine nokta. Uzmite odgovarajući lak i lagano četkicom pređite samo onaj dio koji nedostaje.  Nemojte lakirati cijeli nokat, jer ćete na taj način samo naglasiti onaj dio koji nedostaje. Za kraj nanesite providni lak kako bi manikir što duže trajao.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info