Ljeto: Korak po korak do lica koje više nikada neće biti masno

0

Ljeto je divno godišnje doba te ga mnoge od nas obožavaju. Ono što nam je manje drago svakako je kako nam lice izgleda pri tim visokim temperaturama (najčešće masno). Ipak, imamo dobre vijesti: određene stvari koje možete uraditi kako bi vaše lice izgledalo fantastično i tokom najtoplijeg godišnjeg doba ne podrazumijevaju nanošenje većih količina pudera i šminke. Pratite sledeće savjete za njegu kože i šminkanja koje preporučuju vrhunski stručnjaci kako bi vaša koža bila lijepa tokom cijele vrele sezone.

 

Izaberite pravo sredstvo za čišćenje lica

Birajte ono sredstvo koje sadrži salicilnu kiselinu, sastojak koji ima svojstva dubinskog čišćenja. Popularno korištena kao piling i sredstvo za liječenje akni, salicilna kiselina je hemikalija rastvorljiva u mastima što je čini idealnom za liječenje masne kože. Najbolji dio je taj što ona kožu čisti od akni i crvenila, ali je ne isušuje. Budući da apsorbuje masti, ona nanošenje šminke čini mnogo lakšim i nezahtjevnijim poslom.

 

Ipak, ne pretjerujte

Upozorenje: čak iako vam koža postaje masnija tokom toplog vremena, to ne znači da lice trebate češće prati. Pretjerano pranje i čišćenje lica može uzrokovati i brže lučenje masti i ulja. Pranje lica ujutro i uveče je sve što je potrebno kako biste vašoj koži dali najbolju šansu da se izbori sa lučenjem masti.

 

Koristite tonik

Ponekad dodatni korak može spriječiti lučenje masti na vašem licu tokom dana i tu na scenu stupa tonik. On kožu vraća na njen normalni pH nivo istovremeno uklanjajući nečistoće, masnoće i ostatke nakon čišćenja lica. Pored toga, tonik i zateže pore i blokira “povratak” pretjeranog sebuma – kombinacije mrtvih ćelija kože i masti koje se luče iz lojnih žlijezda. Koristite tonik koji ne sadrži alkohol, pogotovo ako imate osjetljivu kožu.

 

Ne izbjegavajte kremu sa zaštitnim faktorom

Da, jasno je kao dan: krema sa zaštitnim faktorom u kombinaciji sa vrelim ljetnim vazduhom recept je za katastrofalno masno lice. Ipak, ne možemo dovoljno naglasiti koliko je bitno da je svakodnevno koristite kako biste se zaštitili od nastanka raka kože. Kao prvo, bitno je da odaberete onu verziju koja je posebno formulisana za lice, jer koža lica ima različite potrebe u odnosu na kožu ostatka tijela. Srećom, postoje mnogobrojne formule koje su kreirane za masnu kožu (potražite riječi “mat” ili “matirajuća” na pakovanju kreme).

 

Prajmer je bitan

Bez obzira da li ste se odlučili da našminkate cijelo lice ili samo određene dijelove, prajmer je odličan u borbi protiv masne kože. On sadrži vosak i polimere koji obezbjeđuju glatko, nemasno “platno” za nanošenje šminke. Prajmer ispod šminke pomaže u sprečavanju njenog razmazivanja tokom dana.

 

Koristite laganiji puder

“Manje je više” kada pokušavate da se izborite sa ljetnim, znojnim izgledom. Puder se na toplom vremenu samo topi, ostavljajući na vašem licu neujednačene linije i začepljujući pore. Najbolje je da koristite toniranu kremu – mnogo je lakša od pudera, a savršeno prikriva sve nepravilnosti i nedostatke kože lica.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info