Grudnjak: 9 najčešćih problema i 9 brzih rješenja

0

Grudnjak može biti vaš najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj. Zbog toga je važno da pronađete model i veličinu koji će vam u potpunosti odgovarati. Donosimo devet najčešćih problema koji se javljaju ako nosite neodgovarajući grudnjak te načine kako da ih riješite.

Grudnjak visoko podignut na leđima


U slučaju da se grudnjak stalno podiže u predjelu leđa, to znači da niste kupili odgovarajuću veličinu. Najčešće je problem u prevelikom grudnjaku, ali moguće je, takođe, da je guma u tom dijelu oslabila od nošenja i čestog pranja. Nabavite grudnjak koji je za broj manji od prethodnog. Imajte u vidu da jedan te isti grudnjak ne biste trebali nositi duže od godinu dana.

Grudi koje ispadaju iz korpica


Ako se dešava da grudi stalno ispadaju iz korpica, grudnjak je premalen. U tom slučaju povećajte veličinu grudnjaka za jedan  pa čak i dva broja. Međutim, moguće je i da ne nosite odgovarajući tip grudnjaka pa bi bilo dobro da isporobate više modela kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara.

Grudi koje “plivaju” u korpicama


Dame sa manjim grudima obično koriste grudnjak e sa umecima pa se često desi da ima previše “praznog” prostora te se grudnjak  konstantno pomijera prilikom kretanja. Najbolje bi bilo da bretele što više zategnete ili, ako to ne pomaže, smanjite veličinu te pokušate sa nekim drugim modelom.

Bretele koje stalno spadaju


Da li postoji nešto dosadnije od bretela koje stalno morate da podižete? Vjerovatno malo toga. Nošenjem, guma polako počinje da slabi  tako da redovno morate da zatežete bretele. Ako to ne pomaže, pokušajte sa grudnjakom čije su bretele postavljene bliže jedna drugoj, sa ukrštenim ili silikonskim bretelama.

Bretele koje se usijecaju u ramena


Najčešći razlog za ovaj problem je grudnjak koji nije u stanju da “obavlja” svoj posao. Naime, u slučaju da vam se ovo dešava, najvjerovatnije grudnjak nije dovoljno jak da “drži” grudi te je sva težina prebačena na bretele. Nabavite grudnjak koji je za broj manji od prethodnog.

Prenaglašene bradavice


Pokazati ili ne pokazati bradavice  stvar je  ličnog izbora. Ako vam je ipak draže da ih držite u tajnosti, korpice postavljene laganim materijalima najbolji su izbor. Još jednostavnije rješenje je da u grudnjak koji već imate stavite tufere.

Centralni dio grudnjaka nije “priljubljen” uz tijelo


Ovo se dešava ako su bretele prevelike ili  korpice isuviše male. Riješite problem tako što ćete pronaći grudnjak koji će vam savršeno odgovarati – ako su bretele prevelike, tražite grudnjak sa manjim bretelama; ako su korpice male, koristite onaj sa većim korpicama.

Iritirana koža ispod grudi


Savršen grudnjak ne bi trebalo da vam nanosi bol. Problem je najčešće u vrsti materijala ili neodgovarajućoj veličini grudnjaka. Izaberite lagane pamučne grudnjake kako biste spriječili iritaciju ili promijenite veličinu grudnjaka (on nikada ne smije biti pretijesan).

Znojenje grudi


Ovo je čest problem, posebno kod žena sa viškom kilograma i žena koje ulaze u menopauzu. Izaberite lagane, prozračne materijale poput pamuka koji će upijati znoj. Grudnjak redovno perite deterdžentima za osjetljivo rublje kako biste spriječili razmnožavanje bakterija.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info