9 idealnih frizura za vrele ljetne dane

0

I same ste svjesne činjenice da, koliko god vremena provodile uređujući kosu, čim izađete na vreli ljetni vazduh, frizura će se pokvariti. Dakle, umjesto da sate provodite fenirajući i peglajući kosu, iskoristite neke od sljedećih ideja kako biste i tokom ljeta izgledale moderno i uredno.

Sofisticirani pixie

Kosa zalizana prema nazad automatski će dati sofisticiran izgled bez obzira  na njenu dužinu. Plus, to je odličan način da je ljeti držite dalje od lica.

 

Retro konjski rep

Konjski rep savršen je izbor za vrele ljetne dane, jer “podiže” kosu sa vrata. Nažalost, ovu frizuru je veoma teško sačuvati. Međutim, ako je malo razbarušite, budite sigurni da ćete je održati do odlaska na spavanje.

 

“Morske” lokne

 Kada temperatura poraste, zaboravite na savršeno isfeniranu kosu. Nemojte se ni truditi. Ukosnicom zakačite šiške, a kovrdžama dopustite da neobavezno padaju preko ramena.

 

Kratka razbarušena kosa

 Uz malo gela ili kreme za kosu, podignite šiške sa čela. Dobićete super modernu frizuru idealnu za duge ljetne dane.

 

Punđa

 Ljeto obiluje kulturnim dešavanjima pa se i od vas očekuje da budete elegantni i sofisticirani. Najbolji način da to postignete jeste da zaližete kosu te je zavežete u visoku punđu.

 

Nježni talasi

 Ova frizura izgleda kao da ste upravo došli sa plaže, ali je istovremeno i veoma romantična. Ako je vaša kosa po prirodi valovita nemojte je dodatno tretirati peglom ili figarom već je samo osušite na prirodan način. U slučaju da je ravna, figarom ili viklerima napravite nježne kovrdže. Ne zaboravite da šiške sklonite sa čela.

 

Pletenica sa strane

 Najobičnija pletenica  savršen je izbor za vrele ljetne dane, a posebno ako nemate vremena da operete kosu. Prebacite je u stranu za novi, neobičniji look.

 

(Polu)punđa

 Ova jednostavna frizura će na simpatičan način skloniti kosu sa lica, ali istovremeno će izgledati romantično. Gornji dio kose zakačite u malu punđu, a od ostatka figarom napravite lokne.

 

Razbarušeni rep

 Za neobavezni, ali opet dovoljno uglađeni izgled, izaberite ovu preslatku frizuru. Prednji dio kose pustite da neobavezno pada, a zadnji zavežite u malu punđu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info