5 efikasnih rješenja da zauvijek eliminišete neugodne mirise iz obuće

0

Unutrašnjost obuće, ulošci pa čak i čarape, najčešće su napravljene od sintetike pa pojava neugodnih mirisa zaista nije začuđujuća. Nema potrebe da bacate obuću ili je uništavate pranjem već pomoć potražite u nekom od sljedećih pet efikasnih rješenja.

Kora od narandže


Vjerovali ili ne, ali ako koru od narandže preko noći ostavite u cipelama ili patikama, neugodni miris će nestati do jutra.

Soda bikarbona


Soda bikarbona ima magične moći, kada je u pitanju uklanjanje neugodnog mirisa. U unutrašnjost obuće naspite sodu te ostavite da odstoji preko noći. Ujutro ćete primijetiti da je neugosni miris u potpunosti nestao. Isto tako, prije nego što je obujete, u obuću naspite malo sode kako bi ona cijeli dan ostala svježa.

Puder za bebe


Baš kao i soda bikarbona, puder za bebe može neutralisati skoro svaki neugodni miris. Takođe, ne bi bilo loše da ujutro, prije nego što obujete čarape, stopala pospete malim količinama pudera.

Novine


Zgužvajte komad novina i ubacite u cipele ili patike. Iako zvuči neobično, neugodni miris će nestati nakon nekog vremena.

Mirisne maramice za sušilicu


U cipele ili patike ubacite maramicu koju inače koristite prilikom sušenja veša u sušilici. Ostavite ih preko noći. One će upiti višak vlage i ostaviti ugodan miris.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info